17.8 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăInternaționalJeff Bezos are o dispută cu Joe Biden privind reducerea prețurilor la...

Jeff Bezos are o dispută cu Joe Biden privind reducerea prețurilor la carburanți

Fondatorul Amazon.com Inc, Jeff Bezos, și-a reluat o dispută cu Casa Albă în weekend, cea de-a treia cea mai bogată persoană din lume criticându-l pe președintele Joe Biden pentru că a cerut companiilor care administrează benzinării să reducă prețurile.

Bezos s-a mai confruntat în trecut cu administrația lui Biden.

În luna mai, Bezos l-a acuzat pe Biden că a indus publicul în eroare și a dat vina pe administrația acestuia pentru o creștere a inflației.

Într-o postare pe Twitter, sâmbătă, Biden a declarat că „suntem în vremuri de război și de pericol global” și a cerut companiilor să reducă prețurile la benzină, care au crescut vertiginos până la aproximativ 5 dolari pe galon în multe părți ale țării, conform b1tv.ro.

Bezos a scris la scurt timp după aceea pe Twitter: „Ouch. Inflația este o problemă mult prea importantă pentru ca Casa Albă să continue să facă astfel de declarații. Este fie o direcționare greșită directă, fie o neînțelegere profundă a dinamicii de bază a pieței”.

Miliardarii americani, țintiți de Biden. Ar putea plăti impozite uriașe

Administraţia Joe Biden va propune creşterea impozitelor pentru cei mai bogaţi americani în proiectul său de buget pe 2023 pe care ar urma să-l prezinte luni.

Această propunere, intitulată „Impozitul pe venitul minim al miliardarilor”, i-ar viza pe cei aproximativ 700 de americani cei mai bogaţi prin stabilirea unei cote minime de impozitare de 20% pentru veniturile de peste 100 de milioane de dolari pe an.

„Impozitul minim pe venitul miliardarilor va asigura că cei mai bogaţi americani plătesc cel puţin 20% impozite pe toate veniturile lor”, se arată în textul Casei Albe, transmite Agerpres.

„Cu acest impozit minim, americanii cei mai bogaţi nu vor mai fi supuşi unei cote de impozitare mai mici decât profesorii sau pompierii”, a adăugat Casa Albă. 

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Povestea impresionantă a unui fost jucător de la Tottenham! Cum încearcă să se relanseze în fotbal la Poli Iași: „Trebuia să risc!”

Shayon Harrison joacă acum pentru Poli Iași, în liga a II-a. În urmă cu șase ani, jucătorul care are acum 25 de ani era...

„Astăzi s-a întâmplat ceva uimitor!” O vedetă internațională dezvăluie că a adoptat un câine din România

Jo O'Meara a dezvăluit cine este noul membru al familiei sale - un câine adoptat din România, pe nume Sisi. Vedeta din S Club 7,...

Informare meteo de ploi, vânt şi răcire accentuată a vremii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitaţii moderate cantitativ şi răcire accentuată a vremii cu îngheţ la sol...
Ultima oră
Pe aceeași temă