12.6 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Jandarmii i-au deranjat masa în familie lui Rareș Bogdan. Ce măsuri a luat acesta

„Eram cu familia pe terasă. Eu înțeleg foarte bine și susțin total forțele de ordine și respectarea regulilor. Mi-aș dori foarte mult, de exemplu, ca forțele de ordine să fie prezente vineri, sâmbătă, în anumite locuri din București sau de pe Litoral, unde restaurantele se transformă în cluburi. Acolo ar trebui să intre, dar să intre în modalitatea în care au făcut-o în anumite locuri din București. E normal să fie DSP, e normal să fie organele de control să verifice dacă sunt respectate regulile, dar nu văd de ce într-un loc unde se află oameni cu familiile, cu copiii trebuie să vină în uniformă. Dacă voiam să mănânc alături de oameni în uniformă, mă făceam polițist, militar sau sereist. Sunt civil și vreau să trăiesc printre civili”, povestește Rareș Bogdan.

Eurodeputatul afirmă că jandarmii puteau să stea în parcare, iar dacă cineva era recalcitrant, atunci puteau fi chemați.

„Mie mi s-a părut intimidare. (…) Acum cei din Horeca trebuie ajutați. Cu Lucian (Bode – n.r.) nu am să-i reproșez nimic. Doar l-am rugat pe dânsul, pe dl Despescu și noului șef al Poliției Române să le explice celor din subordine că pot fi extrem de eficienți când sunt derapaje noaptea și să încerce să vină cu mai puțin în uniforme pe terase la ora 14.00. (…) Am vorbit aseară cu dl. Bode, de două ori. O să vorbesc cu el fără probleme”, adaugă Bogdan.

El precizează că ministrul de Interne, Lucian Bode, l-a întrebat unde se află, dar că nu a dorit să îi dea această informație: „ Eu nu am făcut altceva decât să informez. Eu nu am cerut să intervină, Nici nu am spus unde e localul. M-a întrebat și i-am spus că nu vreau să-i zic, pentru că nu e cazul meu particular”.

Ultima oră
Pe aceeași temă