27.7 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaJames Cleverly a ajuns luni în Ucraina pengru discuții despre viitorul summit...

James Cleverly a ajuns luni în Ucraina pengru discuții despre viitorul summit NATO

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, s-a deplasat luni în Ucraina, pentru discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski despre viitorul summit NATO, programat în iulie, transmite blacnews.ro.

„Suntem foarte recunoscători pentru susţinerea pe care Marea Britanie a furnizat-o şi continuă să o furnizeze Ucrainei”, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, conform blacknews.ro.

James Cleverly a vorbit cu Volodimir Zelenski despre pregătirile pentru summitul NATO programat în iulie în Lituania şi despre planul de pace elaborat de Administraţia de la Kiev, conform agenţiei Reuters.

James Cleverly a ajuns în Ucraina pentru discuții despre viitorul summit NATO, susținând dreptul acesteia de a comite atacuri pe teritoriul Rusiei

James Cleverly a afirmat, săptămâna trecută, că Ucraina are dreptul „legitim” de a comite atacuri pe teritoriul Rusiei, argumentând că astfel de operaţiuni sunt necesare pentru a respinge invazia rusă, declaraţiile fiind o disociere de poziţia publică a SUA.

Rusia poate considera Marea Britanie „ţintă legitimă” întrucât aprovizionează Ucraina cu armament, a avertizat, în replică, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului pentru Securitate Naţională.

James Cleverly: Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare

Şeful diplomaţiei britanice, James Cleverly, a declarat marţi că Ucraina are dreptul să lovească ținte pe teritoriul rus în scop de autoapărare, informează dpa.

„Ucraina are dreptul legitim să se apere. Ea are dreptul legitim de a face aceasta în interiorul propriilor sale frontiere, desigur, însă ea are de asemenea dreptul să proiecteze forţe dincolo de frontierele sale pentru a submina capacitatea Rusiei de a proiecta forţe în interiorul Ucrainei”, a spus Cleverly, membru al Partidului Conservator aflat la guvernare în Regatul Unit, în timpul unei conferinţe de presă alături de omologul său estonian Margus Tsahkna, în capitala Estoniei, Tallin.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Măsurile fiscale. Ce domenii sunt cele mai afectate, unde vor crește cel mai mult taxele

Companiile mari vor avea un impozit de 1% pe cifra de afaceri, dacă cel pe profit este „prea mic” ...

România se află în pragul unei crize economice și fiscale, dar chiriile continuă să crească

Chiriile solicitate pentru apartamentele din cele mai mari șase orașe ale țării au continuat să se majoreze în luna septembrie, pe fondul unei oferte...

Ca să arate bine pentru Jocurile Olimpice, Parisul a început să mute oamenii fără adăpost de pe străzi

Acum, aproximativ jumătate dintre persoanele fără adăpost din țară sunt concentrate în regiunile din nordul și centrul țării. Din cele puțin peste două...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies