29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăEconomieItalia afirmă că țările UE vor furniza până la 60% din împrumutul...

Italia afirmă că țările UE vor furniza până la 60% din împrumutul de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Țările Uniunii Europene sunt pregătite să furnizeze până la 60% din împrumutul de 50 de miliarde de dolari pe care Grupul celor șapte democrații majore s-au angajat să îl obțină pentru Ucraina, susținut de veniturile din activele rusești înghețate, a declarat ministrul italian al Economiei, potrivit Reuters.

Planul G7 pentru Ucraina se bazează pe un împrumut multianual care utilizează veniturile viitoare din fondurile suverane rusești sechestrate în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari, dintre care cea mai mare parte sunt blocate în Uniunea Europeană.

Vorbind în marja unei reuniuni a miniștrilor europeni de finanțe la Luxemburg, ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, a declarat că statele UE vor contribui între „50 și 60%” la plata împrumutului.

Remarcile sale par să intre în conflict cu cele ale prim-ministrului Giorgia Meloni, care, la sfârșitul summitului G7 din Italia din această lună, a declarat că statele europene nu vor fi implicate direct deocamdată în emiterea împrumutului de 50 de miliarde de dolari.

Vom începe să discutăm despre cota pentru SUA, Canada, Japonia și Regatul Unit,

a adăugat Giorgetti.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă