16.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

ISU: Intervenţii în Buzău, Ialomiţa şi Vrancea, după ce au fost inundate străzi şi imobile

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, pompierii intervin miercuri dimineaţă în mai multe zone ale oraşului unde au fost semnalate inundaţii. Astfel, echipaje ISU intervin la Grădiniţa „Boboceii” din Micro 3, care are cursuri şi pe timpul verii, pe strada Viilor, unde apa a intrat în gospodării, dar şi pe alte străzi unde au fost inundate garajele oamenilor.

De asemenea, canalizările nu fac faţă, iar străzile sunt pline cu apă.

Un autoturism aparţinând unei şcoli de şoferi a rămas blocat într-o gură de canal al cărei capac a fost aruncat de presiunea apei, generată de cantitatea mare de precipitaţii. În zonă au intervenit muncitorii de la Compania de Apă, care au semnalizat zona astfel încât şoferii să observe la timp problema.

În Vrancea, pompierii din Focşani intervin cu o motopomă după ce subsolul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea s-a inundat, apa măsurând zece centimetri.

De asemenea, la kilometrul 162 pe DN 2, pe sensul de mers Focşani-Buzău, în urma precipitaţiilor abundente s-au scurs aluviuni de pe un drum agricol din cauza unui şanţ înfundat, iar prima bandă a şoselei este impracticabilă. Totodată, 1.661 de consumatori au rămas fără energie electrică în localitatea Gologanu.

În Ialomiţa, judeţ aflat sub cod galben de ploi abundente, a fost inundat subsolul Centrului Cultural UNESCO din Slobozia, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate apa cu ajutorul unei autospeciale.

Ultima oră
Pe aceeași temă