25.4 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeLifestyleIsaac Newton, predicții despre sfârșitul lumii. Când anunța acesta "Apocalipsa"

Isaac Newton, predicții despre sfârșitul lumii. Când anunța acesta “Apocalipsa”

De-alungul timpului s-au tot făcut predicții despre sfârșitul lumii. În 2012, mayașii au prezis sfârșitul lumii, lucru care nu s-a adeverit. Pe parcurs, s-au făcut și alte predicții despre acest eveniment nefericit. Bineînțeles, și Isaac Newton a scris despre asta.

Predicțiile privind sfârșitul lumii sunt din ce în ce mai numeroase. Majoritatea provin de la la personalități din istoria științei, așa cum este cazul lui Isaac Newton, care și-a explicat teoria sa despre sfârșitul timpului printr-o scrisoare, notează marca.com.

Când va veni sfârșitul lumii, conform lui Isaac Newton?

Pentru fizician, sfârșitul lumii se pare că va veni în anul 2060. Ar mai fi rămas doar 37 de ani de trăit, dacă luăm în considerare scrierile pe care le-a lăsat în 1704. Bineînțeles, toate aceste calcule se bazează pe Biblie și pe scrieri religioase, și nimic științific.

El subliniază că nu va fi vorba de o “Apocalipsă” propriu-zisă, ci de revenirea lui Iisus Hristos, care va domni pentru un mileniu, iar poporul evreu va instaura “o Împărăție înfloritoare și veșnică” în Israel.

Stephen D. Snobelen, un expert în Newton, a explicat la vremea respectivă că a fost o mare surpriză pentru mulți să descopere că fizicanul era un credincios, bazându-se la maximum pe profețiile biblice.

De fapt, Newton nu este singurul om de știință care a îndrăznit să facă previziuni apocaliptice, întrucât alții, precum Sir Martin Reese, unul dintre cei mai proeminenți oameni de știință din prezent, a publicat o carte intitulată “Ultima noastră oră”, în care susține că rasa umană are doar 50% șanse de a supraviețui secolului XXI.

Cu toate acestea, unii oameni nu iau în serios aceste scrieri ale lui Isaac Newton: “Aceste documente arată un om de știință condus de pasiunea religioasă. De dorința de a vedea lucrarea lui Dumnezeu în lume”, a explicat presei, în 2007, conservatoarea Yemima Ben-Menahem.

“Newton era convins că Hristos va reveni în jurul acestei date și va instaura un regat global al păcii”, scria Stephen D. Snobelen în 2003.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Este total diferită față de ce ne-am fi așteptat

Ieri a fost împlinită aniversarea a 90 de ani de când celebrul Giulgiu din Torino a fost expus public pentru prima dată în...

Mihai Pascu dă cu subsemnatul la poliție

Mihail Pascu, tatăl drogatului care a făcut măcel pe șoseaua din 2 Mai, ajunge iar în fața polițiștilor! La mai bine de o...

Rusia – Ucraina, ziua 680: Noi atacuri în apropierea României; rușii au blocat un atac asupra peninsulei Crimeea

Un atac cu rachete a vizat Crimeea şi apărarea aeriană a Rusiei a doborât o rachetă, au indicat autorităţile instalate de Moscova la conducerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies