14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

ÎNVIEREA DOMNULUI Slujba de la Patriarhie transmisă în direct de la ora 23.30

Cum se desfășoară slujba de Înviere

Carantina este ridicată în noaptea dinspre 1 spre 2 mai, iar credincioșii pot circula liber până la 5 dimineața pentru a putea participa la slujba de Înviere. Slujba începe la ora 23:30, cu Canonul Sâmbetei celei Mari, urmat de Slujba Învierii. În cadrul ceremoniei religioase se citește Sfânta Evanghelie de la Matei capitolul XXVIII, versetele de la 1-16. Cu puțin timp înainte de miezul nopții preotul aprinde, de la candela de deasupra sfintei mese în care arde lumina adusă de la Ierusalim, o făclie frumos împodobită, pe care o înalță cu ambele mâini și rostește de trei ori chemarea: „Veniți de luați lumina!”.

 

Credincioșii nu vor mai merge să ia lumina direct de la preot, ci trebuie să aștepte în afara bisericii, pe locuri individuale special marcate, primirea de la clerici a Sfintei Lumini, la ora 00.00, păstrând distanța de 1,5 m între persoane.

Patriarhul Daniel va oficia slujba de Înviere la Catedrala Patriarhală din București, înconjurat de un sobor de preoţi şi diacon, începând cu ora 23:30, cu respectarea măsurilor sanitare impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Ultima oră
Pe aceeași temă