19.6 C
București
joi, 28 martie 2024

Vacanţă în chirie

Proprietarii de apartamente de la plaja bulgărească fac concurenţă serioasă hotelurilor din zonă. Ei îşi scot ­apartamentele la închiriat în regim hotelier, la tarife care fac un sejur să ajungă la un sfert din preţul resorturilor.

Iar în aceste condiţii, afacerea nu are cum să nu meargă. Motiv de revigorare pe piaţa imobiliară locală, unde se construiesc ansambluri rezidenţiale exclusiv cu această destinaţie.

Confort de hotel, în apartament
Turismul la particularii bulgari este complet diferit de acelaşi concept practicat în România. „Este vorba de proprietarii de apartamente noi de lux pe litoralul bulgar, în complexele rezidenţiale noi, care îşi închiriază în regim hotelier apartamentele pe perioada verii. Desigur că se asigură curăţenie, menaj şi toate serviciile exact ca la orice hotel de lux, ” ne-a declarat Daniel Popa, Manager Bulgaria Invest. Iar preţurile nici nu se compară. Cel mai mic tarif este de 7 euro, comparativ cu 35 de euro pe nooapte, cât ar costa în cel mai ieftin hotel de 4 stele. „Cele mai căutate sunt în staţiunile de pe litoral cele mai cunoscute pe plan mondial: Nisipurile de Aur, Sunny Beach şi Nessebar, la o depărtare de mai puţin de 2 km de mare de obicei asta prefera turiştii români.”, continuă Daniel Popa. Cuplurile preferă de obicei garsonierele, în timp ce familiile cu copii aleg apartamentele cu 2-3 camere. „Turiştii căuta în general apartamente care să le ofere libertate totală, să aibă cheile şi să nu depindă de ore fixe de masă, ei îşi pot prepara singuri în bucătăria modern utilată a apartamentelor mâncarea cumpărată din piaţa de legume şi fructe sau de la supermarket., spune Daniel Popa.

Cu cât stai mai mult, cu atât e mai ieftin
Preţul unui apartament închiriat în regim hotelier se calculează în funcţie de numărul de zile petrecute şi de perioadă. Astfel, la Nisipurile de Aur, un apartament nou de lux cu două camere, complet mobilat şi utilat în aparthotel în lunile iunie şi septembrie, costă pentru şase nopţi 174 de euro/adult, tariful pentru o singură noapte de cazare este de 29 de euro/adult. Cine vrea să petreacă o perioadă mai mare, între şapte şi douăsprezece nopţi în acest a­par­tament va plăti de 25 de euro/adult pe noapte. Astfel, o vacanţă de zece zile ajunge la 250 de euro.
Pe măsură ce numărul nop­ţilor de cazare creşte, preţul scade ajungând la 9 euro/adult pentru mai mult de 25 de nopţi. Pentru lunile iulie şi august, pretul pe noapte/ adult este cu 10 euro mai mult de persoană pe noapte. „Nu oferim decât apartamentele clienţilor noştri care le-au mobilat la minim un standard de 3 stele, cu mobilă nouă, apartamente cu aer condiţionat şi în general exact toate facilităţile pe care le gasiţi într-un hotel. Acest model există şi în complexurile rezidenţiale noi de apartamente de pe litoral. Chiar şi cele mai ieftine apartamente sunt complet mobilate, au aer condiţionat, geamuri termopan.” explică Popa. Pentru cei care caută mai mult decât confortul unui apartament, fie el şi de lux, bulgarii oferă şi vile care pun la dispoziţia turiştilor teren de tenis, piscină pentru adulţi şi copii, Jacuzzi şi sală de fitness. Pentru o vilă cu patru dormitoare, de 280 mp, la Nisipurile de Aur, proprietarul doreşte în plin sezon 1500 de euro/săptămână. Pentru a doua săptămână de şedere preţul este mai mic cu 30%. 

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă