16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

USR PLUS vrea desființarea Secției Speciale în două luni. Se poate decide în sesiune extraordinară

Copreședintele USR PLUS; vicepremierul Dan Barna, a anunțat, luni, că această formațiune dorește desființarea Secției Speciale până în luna iulie 2021.

Precizarea a fost făcută în contextul în care Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută și sub numele Secția Specială, funcționează în cadrul Ministerului Justiției, iar în funcția de ministru al Justiției este Stelian Ion (USR PLUS).

„Avem în momentul de faţă şi raportul MCV, am văzut că e un raport care arată bine, cât timp reuşim să îndeplinim aceste cerinţe, printre care şi desfiinţarea SIIJ. Avem şi decizia din 18 mai a CJUE şi aşteptăm la începutul lunii iulie şi decizia Comisiei de la Veneţia pe acest subiect. Este foarte clar şi este dorinţa pe care o avem ca fie în această sesiune, până la finalul ei, fie într-o sesiune extraordinară, în luna iulie, să se termine povestea SIIJ, să eliminăm această excrescenţă dureroasă de pe sistemul de justiţie care a adus atâtea deservicii şi a afectat atât de semnificativ percepţia sistemului de justiţie din România”, a declarat în fața jurnaliștilor vicepremierul Dan Barna.

El a precizat că va ridica acest aspect și în şedinţa Coaliţiei de guvernare, ședință care va avea loc în după-amiaza zilei de luni, 14 iunie 2021.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă