16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Un primar și patru funcționari sunt în arest la domiciliu, pentru vize de reședință false

Un primar și patru funcționari publici sunt cercetați în stare de arest la domiciliu, într-o anchetă privind acordarea ilegală de vize de reședință.

Primarul și cei patru funcționari sunt de la Primăria comunei Cojasca din județul Dâmbovița. Toate cele cinci persoane au primit arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Ancheta se referă la infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals informatic în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată. Persoanele cercetate s-ar face vinovate de eliberarea în fals de vize de reşedinţă, pentru persoane care nu locuiau în imobilele respective și fără ca proprietarii să știe că pentru casele lor au fost eliberate astfel de vize. 

Vizele de reședință nelegale s-ar fi acordat în condițiile în care, în acea comună, sunt programate alegeri pentru Consiliul Local, la data de 27 iunie 2021.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă