23 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Un miliardar rus a preluat controlul asupra aeroportului din Chișinău

Miliardarul rus a preluat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, anunța, la data de 24 decembrie 2019, site-ul www.dw.com.

La rândul ei, „Komaksavia Airport Invest” Ltd este firma prin care offshore-ul din Guernsey (insulele Channel) „NR Investments Limited”, controlată de baronul britanic Nathaniel Rothschild, deținea, de câteva luni, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău, compania moldovenească „Avia Invest”.

Acțiunea de concesionare a aeroportului internațional din capitala Republicii Moldova a început în anul 2012 și a iscat foarte multe suspiciuni. Potrivit presei din Republica Moldova, firma baronului Rothschild, „NR Investments Ltd”, este cea care cumpărase, la data de 19 august 2019, 95 la sută din pachetul de acțiuni al firmei „Avia Invest” SRL.

Foarte interesantă este și o declarație pe acest subiect a fostului președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin, difuzată la data de 24 decembrie 2019 de site-ul Radio Chișinău.

„Imediat ce a revenit Dodon de la Moscova, Aeroportul Internațional Chișinău și-a schimbat proprietarul (…). Pentru ce și pentru cine – trebuie să ne lămurim noi toți împreună”, declara Vladimir Voronin.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă