10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn litoral pustiu si trist

Un litoral pustiu si trist

A venit vara, e cazul sa mergem la Mare! Asa ca, am pus teoria in practica si,… dusi am fost! Pe autostrada… liber… o fi vreun semn?

Ajungem sa ne cazam intr-o statiune din sud. Alegerea a fost bazata pe ideea ca in sud ne putem odihni, fiind o zona mai linistita, fara galagia specifica Mamaiei. Nu ne-am inselat liniste si pustiu.

Teoria compensatiei insa a functionat si de aceasta data: nu am avut parte de muzica innebunitoare de la cluburi, terase, discoteci, dar, in schimb am beneficiat, gratuit de "concertul" "organizat" ad hoc de haita cainilor comunitari din statiunea ce apartine, administrativ vorbind, de Mangalia distractia a fost condimentata si de cateva momente de lupte si schelalaituri asigurate de cativa "solisti" mai "infierbantati".

Asa ca… ramane intrebarea: unde anume sa mergem la Mare? La galagia organizata in nord sau la bonusul oferit gratuit, in sud? Ah, era sa uit de superoferta: in sud mai e si intuneric in statiuni….

Ma intristeaza ca trebuie sa atragem mereu atentia asupra disfunctionalitatilor. Dar, cand scopul principal e odihna, concertul cainilor, intunericul si lipsa sezlongurilor de pe plaja, nu ajuta deloc.

Sambata am evadat in Mamaia. Galagie, veselie, curatenie, o pizza decenta pentru pranz (18 lei) si 15 lei sezlongul pe plaja. Fara bon fiscal, insa.

In nici una dintre cele doua extreme, nu exista nici un fel de muzica sau fundal muzical pe plaja. Doar cantecul marii, pescarusii si conationalii care isi educa copiii in vazul si auzul tuturor.

Am supravietuit weekend-ului, nu m-au manancat cainii vagabonzi si nici nu am cazut in vreun canal. Dar nu mi-a placut. Nu pot spune nici macar ca m-am relaxat. Nimic nu s-a schimbat.

Deci, unde mergem week-endul viitor? Probabil ca la munte! Sau in Delta! Sau… daca ai noroc la bilete de avion ieftine la Madrid, Paris, Roma, Berlin, Viena, Budapesta….

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă