-0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăTroleele STB, defecțiuni în lanț

Troleele STB, defecțiuni în lanț

Imaginile surprinse de reporterii cotidianului național “România liberă”, în ultimele săptămâni, în lunile iunie și iulie, arată cum mai multe troleibuze și un tramvai al Societății de Transport București (STB), instituție subordonată Primăriei Capitalei, au rămas blocate pe trasee, din cauza unor defecțiuni.

 

Traseele blocate

În data de 12 iulie a.c., un troleibuz al STB a necesitat tractare din partea unei autospeciale a societății de transport public, după ce nu a mai putut fi pus în mișcare pe Bulevardul Iuliu Maniu, în stația Facultatea Electronica.

Pe 05 iulie, un tramvai a rămas blocat în mijlocul Pieței Danny Huwe.

În data de 30 iunie, un alt troleibuz a fost tractat de o autospecială a STB, după ce a suferit o defecțiune tot în zona Bulevardului Iuliu Maniu.

Cu o zi înainte, pe 29 iunie, un alt troleibuz al societății publice de transport a rămas blocat în centrul Capitalei, pe Bulevardul Kogălniceanu.

Surse din cadrul STB au explicat, pentru “România liberă” că numărul mijloacelor de transport public scoase pe trasee a fost redus la jumătate de municipalitatea bucureșteană.

 

Edilii se mândresc cu economii

Reporterii cotidianului național “România liberă” au aflat că, din lipsă de mijloace, STB a introdus pe liniile normale și autobuze folosite, de regulă, pentru transportul elevilor.

“România liberă” a solicitat Primăriei Municipiului București (PMB) să precizeze câte mijloace de transport ale STB au fost scoase din folosință, din cauza defecțiunilor, de la începutul anului.

Până la momentul publicării prezentului material, nu am primit un răspuns din partea reprezentanților municipalității bucureștene.

În ciuda problemelor societății publice de transport, edilii Capitalei se mândresc că vor realiza mari economii la STB.

Recent, PMB a precizat că va economisi peste 332 milioane de euro, iar calitatea serviciului oferit bucureştenilor se va îmbunătăţi prin noul contract de delegare a gestiunii transportului public local de călători care urmează să fie semnat cu STB SA pentru 10 ani.

Potrivit unui comunicat al PMB, contractul va aduce scutirea la plata TVA pentru compensaţia acordată STB SA, astfel încât Primăria Capitalei va economisi anual peste 33,2 milioane de euro. Banii astfel economisiţi vor fi investiţi în infrastructura locală de transport, contribuind la dezvoltarea acesteia.

Contractul propus mai stipulează adaptarea rapidă a programului pentru o mai bună acoperire a cererii de transport, precum şi îmbunătăţirea mecanismelor de monitorizare a programului de circulaţie (timpii de plecare de la capete, de trecere în staţii, întârzieri etc.); dezvoltarea unei platforme publice online pentru petiţii şi reclamaţii; măsuri privind îmbunătăţirea salubrizării vehiculelor.

De asemenea, contractul are prevederi în scopul îmbunătăţirii accesului la serviciul public de transport al persoanelor cu dizabilităţi şi activităţii de control călători şi instruirii personalului specializat în acest domeniu şi în activitatea comercială.

Contractul mai stipulează integrarea tarifară pe zona Bucureşti-Ilfov, precum şi cea între transportul de suprafaţă şi metroul bucureştean.

 

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Cele mai citite

SUA vor să afle dacă Iranul este sincer privind programul nuclear

SUA au afirmat miercuri, în ajunul reluării negocierilor pentru salvarea acordului privind programul nuclear al Iranului, că vor stabili rapid dacă Iranul este în...

Unde va ajunge compromisul pentru salariile din învățământ

Angajații din sistemul de învățământ s-au obișnuit deja de mulți ani să fie categoria socio-profesională cea mai vitregită de salarii bune sau măcar decente. Acum,...

Poporul român naște miracole: de la Lucia Hossu Longin, la Vlad-Ștefan Oros

România are trecut și viitor. N-are prezent. Asta am constat din derularea evenimentelor parcurse în ziua de ieri. Guvernul a relaxat restricțiile. E liber...
Ultima oră
Pe aceeași temă