23 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Teodor Meleșcanu a fost audiat din nou la DNA

UPDATE: Imediat după ce a ieșit din sediul DNA, Teodor Meleșcanu le-a precizat jurnaliștilor că este „martor într-o anchetă despre care nu pot să vă spun nimic pentru că este o anchetă în curs”.

————————-

Teodor Meleşcanu, fost președinte al Senatului și fost ministru al Afacerilor Externe și al Apărării, s-a prezentat, joi, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Meleșcanu este audiat într-un dosar de corupţie în care ar avea calitatea de martor. Este posibil să fie vorba de același dosar în care Meleșcanu fusese audiat și acum patru luni, dosar legat de activitatea agentului guvernamental al României la CEDO. Agentul guvernamental era în subordinea lui Meleșcanu, în perioada în care acesta era ministru de Externe. 

Teodor Meleșcanu este de profesie jurist și a fost diplomat de carieră, începându-și activitatea în Ministerul Afacerilor Externe încă din perioada comunistă. După decembrie 1989, Meleșcanu a ocupat funcții cum ar fi cele de ministru de Externe, ministru al Apărării, director al SIE și președinte al Senatului. Pe plan politic, cea mai recentă decizie a lui Meleșcanu a fost aceea de a se înscrie în partidul condus de omul de afaceri Dan Voiculescu. 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă