21.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

SRI a predat la CNSAS peste un milion de documente de arhivă

Serviciul Român de Informații (SRI) a predat către CNSAS peste un milion de documente provenite din arhiva fostei Securități, a anunțat, luni, directorul SRI, Eduard Hellvig.

Potrivit unui comunicat al SRI, Eduard Hellvig a făcut aceste precizări cu prilejul participării sale la deschiderea unui curs la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din București. Cursul este destinat ofiţerilor SRI și are ca temă apariţia şi evoluţia regimurilor politice totalitare.

„Una dintre priorităţile pe care mi le-am asumat atunci când am preluat mandatul de director al Serviciului a fost tocmai aceea de accelera procesul de modernizare al instituţiei. În ultimii ani, SRI a predat către CNSAS peste un milion de unităţi de arhivă din Fondul Informativ, din Fondul de Reţea, cel Documentar, de Corespondenţă, casete audio, video sau benzi de magnetofon, aflate în custodia instituţiei”, a precizat Eduard Hellvig.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă