4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăȘeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și-a dat demisia după ce a avut...

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și-a dat demisia după ce a avut o întîlnire cu interlopii

Chestorul principal Liviu Vasilescu și-a anunțat, marți, demisia din funcția de inspector general, șef al Inspectoratului General al Poliției Române.

Liviu Vasilescu a precizat că rămâne să lucreze ca ofițer de poliție în cadrul IGPR.

Demisia a fost anunțată de Liviu Vasilescu printr-o declarație televizată susținută de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Nu se știe dacă ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, primise anterior cererea de demisie sau dacă o va primi abia ulterior.

Demisia șefului IGPR se produce după ce acesta a fost criticat pentru faptul că, acum o săptămână, s-a întâlnit, în mod deliberat, cu mai mulți lideri interlopi din clanul Duduianu.

Întâlnirea s-a produs în Sectorul 5, pe stradă, în fața unei biserici, nu într-un sediu al Poliției. Șeful Poliției a justificat întâlnirea prin faptul că a dorit să contribuie la dezamorsarea tensiunilor după moartea liderului interlop “Emi Pian”. Imediat după această întîlnire nocturnă a avut loc înmormântarea lui “Emi Pian”.

“A fost o operaţiune oficială, concretizată în toate documentele şi raportată. Noaptea am trimis un mesaj ca un reprezentant al familiei să vină şi să i se transmită că înmormântarea trebuie să înceapă la 8. Că nu putem permite să iasă scandal, lupte de stradă. Am cerut să fie adus un repezentant al familiei, i-am comunicat foarte clar că înmormântarea să fie la 8, nu a fost o negociere. Dacă voiam să mă ascund, stăteam în maşină, nu veneam cu maşina oficială. Nu a fost o acţiune ascunsă, sunt acţiuni care se fac”, a explicat chestorul principal Liviu Vasilescu la postul Antena 3. 

Liviu Vasilescu fusese numit inspector general al IGPR în august 2019. Anterior, Liviu Vasilescu a condus timp de un an Direcția Arme și Explozivi din IGPR, iar înainte de această funcție a fost, timp de trei ani, directorul Direcției Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul IGPR.

Liviu Vasilescu a absolvit Academia de Poliție din București dar a urmat și cursuri la Academia FBI din Statele Unite.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă