9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și-a dat demisia după ce a avut o întîlnire cu interlopii

Chestorul principal Liviu Vasilescu și-a anunțat, marți, demisia din funcția de inspector general, șef al Inspectoratului General al Poliției Române.

Liviu Vasilescu a precizat că rămâne să lucreze ca ofițer de poliție în cadrul IGPR.

Demisia a fost anunțată de Liviu Vasilescu printr-o declarație televizată susținută de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Nu se știe dacă ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, primise anterior cererea de demisie sau dacă o va primi abia ulterior.

Demisia șefului IGPR se produce după ce acesta a fost criticat pentru faptul că, acum o săptămână, s-a întâlnit, în mod deliberat, cu mai mulți lideri interlopi din clanul Duduianu.

Întâlnirea s-a produs în Sectorul 5, pe stradă, în fața unei biserici, nu într-un sediu al Poliției. Șeful Poliției a justificat întâlnirea prin faptul că a dorit să contribuie la dezamorsarea tensiunilor după moartea liderului interlop „Emi Pian”. Imediat după această întîlnire nocturnă a avut loc înmormântarea lui „Emi Pian”.

„A fost o operaţiune oficială, concretizată în toate documentele şi raportată. Noaptea am trimis un mesaj ca un reprezentant al familiei să vină şi să i se transmită că înmormântarea trebuie să înceapă la 8. Că nu putem permite să iasă scandal, lupte de stradă. Am cerut să fie adus un repezentant al familiei, i-am comunicat foarte clar că înmormântarea să fie la 8, nu a fost o negociere. Dacă voiam să mă ascund, stăteam în maşină, nu veneam cu maşina oficială. Nu a fost o acţiune ascunsă, sunt acţiuni care se fac”, a explicat chestorul principal Liviu Vasilescu la postul Antena 3. 

Liviu Vasilescu fusese numit inspector general al IGPR în august 2019. Anterior, Liviu Vasilescu a condus timp de un an Direcția Arme și Explozivi din IGPR, iar înainte de această funcție a fost, timp de trei ani, directorul Direcției Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul IGPR.

Liviu Vasilescu a absolvit Academia de Poliție din București dar a urmat și cursuri la Academia FBI din Statele Unite.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă