17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Şeful DNA Ploieşti, audiat la Parchetul General. „Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat”

În aceeaşi cauză este vizat şi Mircea Negulescu, fost procuror DNA Ploieşti, au declarat, pentru Mediafax, surse judiacre.

Şeful DNA Ploieşti a fost pus sub urmărire penală într-un dosar privind falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete, urmând ca, marţi, procurorii să îl înştiinţeze, potrivit surselor citate.

Procurorul şef DNA Ploieşti nu ar fi fost audiat până în prezent în acest caz, aceasta fiind prima audiere.

Procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, a afirmat marţi, la ieşirea de la Parchetul General, că i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi că nu este vinovat.

Procurorul Lucian Onea a stat mai puţin de o oră în faţa anchetatorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar la ieşire a declarat că nu este vinovat.

„Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului, fiecare să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau sa discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă” a spus Onea.

Întrebat dacă se teme de închisoare, şeful DNA Ploieşti a răspuns: „Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic”.

Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de persoane pe care le-au anchetat. Unul dintre cei care au depus o sesizarea este fostul deputat Vlad Cosma.

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Ultima oră
Pe aceeași temă