21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăȘeful Combinatului de la Galați a fost pus sub acuzare în dosarul...

Șeful Combinatului de la Galați a fost pus sub acuzare în dosarul fostului ministru Costel Alexe

Un foarte important responsabil din industria siderurgică a fost pus sub acuzare în dosarul în care Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, este cercetat pentru luare de mită.

Potrivit unor surse judiciare, persoana pusă sub acuzare, joi, este Bogdan Grecu, directorul general al combinatului siderurgic Liberty (fostul Sidex) de la Galați. Bogdan Grecu este cel suspectat că i-ar fi dat lui Costel Alexe foloase necuvenite constând din 22 de tone de tablă, în valoare de 103.000 de lei.

La data faptelor, Costel Alexe era ministru al Mediului. Procurorii susțin că, în schimbul acestor beneficii materiale, Costel Alexe era rugat să deblocheze alocarea de către Comisia Europeană a peste 5 milioane de certificate de carbon către combinatul de la Galaţi. Ministrul Mediului mai era rugat să fie binevoitor cu privire la un depozit de deșeuri neconforme care era folosit de combinatul de la Galați.

„Produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, suspect în cauză, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictive”, a anunțat DNA.

Costel Alexe este un important lider PNL, fiind în prezent președintele filialei județene Iași a PNL și președinte al Consiliului Județean Iași. El a fost ministru al Mediului în Guvernul Orban. Un detaliu interesant, prezentat de site-ul viata-libera.ro, este că, în decembrie 2019, imediat după instalarea Guvernului Orban, la București a avut loc o întrevedere între premierul Orban și o delegație a combinatului de la Galați. Din delegația combinatului au făcut parte omul de afaceri Sanjeev Gupta – patronul Liberty – și Bogdan Grecu – directorul său general.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:32

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană e un act provocator

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană efectuat în preajma vizitei președintelui SUA în regiune e de fapt un act provocator.Ministrul japonez al Apărării,...

Un nou incendiu la metrou

Un nou incendiu a avut loc la metrou, la doar două zile după incidentul din apropiere de stația Piața Romană, pe aceeași magistrală. Staţiile de...

AS Roma a câștigat primul trofeu european, Europa Conference League, în finala cu Feyenoord Rotterdam 1-0

AS Roma a cucerit primul său trofeu continental, Europa Conference League, după ce a învins-o pe Feyenoord Rotterdam cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă