9.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Secția Specială ar putea fi desființată peste două luni, anunță ministrul Justiției, Stelian Ion

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută și sub numele de Secția Specială, ar putea fi desființată în luna martie 2021, a anunțat noul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR PLUS), la un post de televiziune.

El a precizat că luna martie e un moment potrivit pentru desființarea acestei unități a Ministerului Public, care este acuzată de ministrul Stelian Ion că a avut o activitate ineficientă – mai precis că a finalizat un număr foarte mic de dosare.

După momentul în care va fi desființată, dosarele aflate în lucru la SIIJ vor fi repartizate către alte unități de Parchet din teritoriu, a precizat ministrul Justiției.

După cum se știe, SIIJ a fost deseori acuzată nu doar de ineficiență ci și de faptul că, prin intermediul dosarelor care se întocmesc aici, se pot face presiuni politice asupra magistraților, care și-ar pierde, astfel, independența.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă