23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSchimbul imobiliar, o tendinţă care a luat amploare în acest an

Schimbul imobiliar, o tendinţă care a luat amploare în acest an

MagazinulDeCase.ro a realizat un studiu bazat pe noua tendinţă din piaţa imobiliară din România, schimburile imobiliare, pentru care optează cei care vor să se mute într-un apartament cu suprafaţa mai mare sau care doresc să se mute în alte zone, potrivit unui comunicat al site-ului de imobiliare, citat de Newsin.

MagazinulDeCase.ro a reuşit să deţină până în acest moment un număr considerabil de oferte de schimburi, precum şi să intre în contact cu proprietarii pentru a afla ce-i îndeamnă să recurgă la această variantă. Proprietarii care au solicitat înscrierea în secţiunea de schimburi imobiliare de pe MagazinulDeCase.ro au motive dintre cele mai diverse pentru a explica această alegere”, spun reprezentanţii site-ului de tranzacţii imobiliare directe.

Aceştia dau ca exemplu concret un proprietar care deţine o casă cu patru camere în Sibiu şi ar dori să o vândă sau să o dea la schimb, deoarece “la schimb s-ar încheia tranzacţia”.

De cealaltă parte, există şi proprietari care ştiu exact ce-şi doresc în urma schimbului realizat. De exemplu, o doamnă din Bucureşti deţine o casă cu 6 camere în Piaţa Unirii şi doreşte să o schimbe pentru un Penthouse şi să primească diferenţa în bani. Aceasta consideră că este “metoda cea mai bună de a rămâne şi cu ceva bani în buzunar după finalizarea tranzacţiei”.

Alţi proprietari au apelat la schimb ca la o ultimă soluţie, având în vedere că nu au reuşit să vândă. Astfel, un proprietar din Ploieşti a apelat la varianta de schimb deoarece locuieşte într-o garsonieră şi are nevoie de un spaţiu mai mare pentru cei doi copii. Cu toate acestea proprietarul susţine că ar prefera vânzarea în locul unui schimb “deoarece aşa aş putea să-mi aleg apartamentul în zona în care locuiesc acum”.

“Schimbul este definit în Codul civil ca fiind un contract prin care părţile îşi dau respectiv un lucru pentru altul. Prin această modalitate de transfer de proprietate se înţelege un dublu transfer de drepturi, făcându-se unul contra celuilalt, şi nu contra unei sume de bani sau preţ. În afară de această deosebire, schimbul nu diferă de contractul obişnuit de vânzare-cumpărare, regulile acestuia din urmă fiind aplicabile şi contractului de schimb”, au declarat reprezentanţii cabinetului de avocatură Hristescu, Ciocănea şi Asociaţii.

Reprezentanţii MagazinulDeCase.ro spun că schimbul imobiliar a devenit în prezent o soluţie pentru proprietarii care doresc să se mute într-un apartament cu suprafaţa mai mare, preferând să dea o diferenţă mai mică în bani în locul unui credit la bancă. “Totodată, procedeul schimburilor este căutat în mare măsură şi de aceia care doresc să se mute în altă zonă, însă nu doresc să schimbe tipul de locuinţă pe care îl deţin”, mai afirmă aceştia.

MagazinulDeCase.ro a fost achiziţionat la începutul lunii iulie de către Sanoma Digital SRL, companie subsidiară a grupului Sanoma Magazines International. MagazinulDeCase.ro publică anunţurile imobiliare direct de la proprietari, pe baza unei taxe fixe, fără nici un comision pentru tranzacţiile finalizate. În prezent, valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare operate cu ajutorul MagazinulDeCase.ro ajunge la 689.763.885 euro. Cunoscut drept cel mai eficient portal imobiliar din România, MagazinulDeCase.ro garantează cel mai mare număr de vizualizări per anunţ. Totodată, site-ul a ajutat la încheierea a peste 4.800 de tranzacţii imobiliare, dintre care cea mai cunoscută publicului este vânzarea vilei omului de afaceri Cristian Ţânţăreanu pentru 3,5 milioane euro.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă