9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Scandal în Ministerul de Interne. Ministrul Vela și-a decorat asistenta

În seria de persoane pe care președintele Iohannis le-a decorat de Ziua Națională a României se află și Gabriela Mădălina Cenușă Sîia, angajată a Ministerului de Interne.

Ea a fost decorată, conform Decretului 939 / 2020, cu Medalia Națională Pentru Merit clasa a III-a, cu însemn pentru civili, „cu prilejul Zilei Naționale a României, pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea profesională, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Gestul ministrului Vela de a o propune spre decorare este criticat de faimosul polițist Marian Godină într-o postare publicată, marți, pe Facebook.

„Gabriela Mădălina este din luna mai referent la cabinetul lui Vela. A fost înainte consilier onorific și pe la Cultură, s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile și a avut și un internship de reporter de noapte la o televiziune (…). Domnule ministru Marcel Vela, e plin internetul de postarea asta și mă tem că e posibil ca acestei doamne să i se facă o nedreptate, pentru că majoritatea oamenilor se întreabă ce o fi făcut de a meritat această distincție. Chiar și eu mă întreb. Sunt sigur că ceva remarcabil o fi făcut de ați nominalizat-o pentru a fi decorată, dar suntem cu toții foarte curioși să aflăm care sunt acele fapte remarcabile din activitatea dumneaei profesională, iar odată spuse, va scăpa de critici și va putea fi felicitată așa cum se cuvine.
Mă tem însă că n-a făcut nimic remarcabil, iar în acest caz, decorarea dumneaei ar reprezenta, din partea dumneavoastră, o mare bătaie de joc la adresa românilor, dar și la adresa atâtor polițiști, jandarmi și pompieri care își rup cârca prin ministerul ăsta și cu a căror activitate, nu de puține ori, vă lăudați pe Facebook”, susține polițistul Marian Godină în postarea lui de pe internet.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă