20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRealizarea instalatiei din polipropilena

Realizarea instalatiei din polipropilena

Inlocuirea vechilor conducte metalice deteriorate este obligatorie, deoarece reprezinta un iminent pericol de inundatii.

La schimbarea obiectelor sanitare, unele portiuni ale instalatiilor de alimentare cu apa si de scurgere urmau sa fie acoperite definitiv sub finisaje. S-a luat decizia de a se realiza instalatia de apa folosind materiale moderne plastice, si anume polipropilena. Aceasta solutie este recomandata atat pentru instalatiile sanitare din baie si bucatarie, cat si pentru cele de incalzire, deoarece pe langa siguranta si buna functionalitate in exploatare, prelungeste cu mult durata de viata a acestora. De asemenea, are rezistenta ridicata la coroziunea chimica, iar fitingurile nu reduc diametrul tevii.
Polipropilena este recomandata mai ales in cazul traseelor ingropate in pardoseala. Œn situatia unei montari aparente, conductele din polipropilena ce au un aspect masiv, mai ales in zonele de imbinare, prezinta un dezavantaj estetic. Motiv pentru care s-a luat in calcul si realizarea unei masti pentru conducte.

Sfatul specialistului
Temperatura minima pentru montarea conductelor din polipropilena este de +5 grade C, tinand cont de sudare. Nu trebuie lucrat la temperaturi mai scazute deoarece in acest caz, conditiile pentru efectuarea unor imbinari de calitate se asigura destul de greu.

Pe intreaga perioada a montajului si a transportului se recomanda ca elementele sistemului din material plastic sa fie ferite de socuri, lovituri si de alte modalitati de deteriorare mecanica.  

Tevile din polipropilena folosite la instalatiile de incalzire trebuie sa aiba insertie de fibra compozita ce are rol atat in preluarea dilatarilor, cat si de bariera impotriva difuziei oxigenului activ ce se dezvolta in sistem.

Pentru imbinarile cu filet este necesar sa se utilizeze fitinguri cu filet. Taierea fileturilor in cazul elementelor din material plastic este interzisa. Fileturile se etanseaza cu banda din teflon sau cu chituri speciale de etansare.

Daca dupa un fiting combinat urmeaza o conducta metalica, din cauza unui posibil transfer de caldura asupra acestuia, in apropierea lui nu se poate realiza o imbinare prin lipire sau sudare.

Tevile fiind rigide, este necesara utilizarea fitingurilor (coturi, teuri, reductii etc.).     

Montarea acestui tip de tevi se face cu usurinta, principiul de imbinare fiind polifuziunea executata cu o trusa speciala prin intermediul careia se realizeaza o sudura perfect omogena si sigura.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă