23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPSD îl readuce în prim-plan pe controversatul Viorel Hrebenciuc

PSD îl readuce în prim-plan pe controversatul Viorel Hrebenciuc

Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale din toamna anului 2020, controversatul Viorel Hrebenciuc revine în viața publică. 

Hrebenciuc este reintrodus în prim-plan prin intermediul șefului filialei PSD Bacău, europarlamentarul Dragoș Benea.

Astfel, Dragoș Benea a anunțat pe Facebook faptul că a făcut o vizită în orașul Sfântu Gheorghe, pentru a discuta cu reprezentanți ai județului Covasna despre viitoarea autostradă A13, Bacău – Brașov. Într-una dintre fotografiile realizate la Sfântu Gheorghe și postate de Dragoș Benea, în imagine, în partea stângă, apare și Viorel Hrebenciuc.

În mai 2018, judecătorii l-au condamnat pe fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Ulterior, în noiembrie 2019, ICCJ a decis ca dosarul în care e implicat Hrebenciuc să fie rejudecat de la zero. Acuzaţiile din dosar se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare de teren forestier, din patrimoniul Romsilva, aflate în judeţul Bacău, către un fals moștenitor.

Dragoș Benea nu face nicio referire la prezența lui Viorel Hrebenciuc, împreună cu el, în județul Covasna, dar indică următoarele:

“Caravana A13 Bacău – Brașov a poposit astăzi în municipiul Sf. Gheorghe unde, alături de gazdele Tamas Sandor (președintele CJ Covasna) și Arpad Antal (primarul de la Sf. Gheorghe), Michael Stanciu (Search Corporation), proiectantul autostrăzii, a prezentat beneficiile pe care conectarea Moldovei de Transilvania le va genera zonei.

Alături de colegii mei Lucian Șova, fost ministru al Transporturilor și Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău, am dus steagul A13 în secuime. Bacău – Brașov va fi autostrada care va uni inima Moldovei cu inima României și va deschide calea transformării Bacăului în hub-ul regiunii pe infrastructura de transport”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă