22.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

PSD îl readuce în prim-plan pe controversatul Viorel Hrebenciuc

Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale din toamna anului 2020, controversatul Viorel Hrebenciuc revine în viața publică. 

Hrebenciuc este reintrodus în prim-plan prin intermediul șefului filialei PSD Bacău, europarlamentarul Dragoș Benea.

Astfel, Dragoș Benea a anunțat pe Facebook faptul că a făcut o vizită în orașul Sfântu Gheorghe, pentru a discuta cu reprezentanți ai județului Covasna despre viitoarea autostradă A13, Bacău – Brașov. Într-una dintre fotografiile realizate la Sfântu Gheorghe și postate de Dragoș Benea, în imagine, în partea stângă, apare și Viorel Hrebenciuc.

În mai 2018, judecătorii l-au condamnat pe fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Ulterior, în noiembrie 2019, ICCJ a decis ca dosarul în care e implicat Hrebenciuc să fie rejudecat de la zero. Acuzaţiile din dosar se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare de teren forestier, din patrimoniul Romsilva, aflate în judeţul Bacău, către un fals moștenitor.

Dragoș Benea nu face nicio referire la prezența lui Viorel Hrebenciuc, împreună cu el, în județul Covasna, dar indică următoarele:

„Caravana A13 Bacău – Brașov a poposit astăzi în municipiul Sf. Gheorghe unde, alături de gazdele Tamas Sandor (președintele CJ Covasna) și Arpad Antal (primarul de la Sf. Gheorghe), Michael Stanciu (Search Corporation), proiectantul autostrăzii, a prezentat beneficiile pe care conectarea Moldovei de Transilvania le va genera zonei.

Alături de colegii mei Lucian Șova, fost ministru al Transporturilor și Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău, am dus steagul A13 în secuime. Bacău – Brașov va fi autostrada care va uni inima Moldovei cu inima României și va deschide calea transformării Bacăului în hub-ul regiunii pe infrastructura de transport”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă