13.4 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Procurorii cer arestarea lui Mario Iorgulescu. Judecătorii amână decizia

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să amâne judecarea cererii procurorilor de arestare preventivă în lipsă a lui Mario Iorgulescu pentru data de 3 martie a.c.

Procurorii au trimis, luni, la Tribunal, cererea de arestare, însă instanţa a amânat luarea unei decizii asupra acestei cereri, pe motive procedurale.

În acest moment, conform datelor oferite de anchetatori, Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu (preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal), este internat într-o clinică medicală din Italia.

Cererea de arestare preventivă intervine după ce, la data de 19 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi pentru „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Anchetatorii au stabilit că, în momentul accidentului mortal pe care l-a provocat Iorgulescu, mașina lui avea viteza de 162 kilometri la oră, iar Iorgulescu se afla sub influența drogurilor.

Imediat după aceea, la data de 23 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost externat de la Spitalul Elias din București și transportat în Italia, unde a fost internat la o clinică de terapie intensivă.

În paralel, în România, prin ordonanţa din data de 23 ianuarie 2020, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina lui Mario Iorgulescu din infracţiunile de „ucidere din culpă” şi „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe” în infracţiunile de omor şi „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă