10.1 C
București
vineri, 29 octombrie 2021

Polițiștii din Pitești sunt acuzați de ucidere din culpă. Intervenția a dus la moartea unui bătrân

Raportul medico-legal arată că bărbatul de 63 de ani care a murit la Pitești și-a pierdut viața din cauza unui politraumatism, urmat de o asfixie, au anunțat, duminică dimineață, anchetatorii din Pitești. 

Cazul este cercetat sub conducerea unui procuror de la Tribunalul Județean Argeș.

Conferențiarul universitar dr. Dan Manu, șef Secție Medicină Legală la Pitești, a precizat că moartea bărbatului de 63 de ani a fost violentă și a avut ca primă cauză un politraumatism care a fost urmat de o presiune asupra căilor respiratorii, aceasta determinând asfixia.

Pe de altă parte, în momentul decesului, victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Sunt cercetați patru polițiști din județul Argeș care au participat la intervenția împotriva acelui bărbat. Cei patru polițiști au fost deja audiați în calitate de martori, dar după anunțarea rezultatelor necropsiei este posibil ca unii dintre ei să devină acuzați. Dosarul este cercetat deocamdată in rem, adică sunt cercetate faptele, fără a fi indicat un suspect.

Din imaginile filmate reiese că, vineri, polițiștii au acționat împotriva unui bărbat de 63 de ani, care refuza să plece de la o masă aflată pe terasa unui local. Polițiștii au încercat să-l ridice cu forța pe acest bărbat. El a căzut și s-a lovit la cap, după care a decedat.

Încă de vineri, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunța că acest caz va fi anchetat cu mare atenție, pentru că orice situație în care o intervenție a ISU, a Poliției sau a Jandarmilor este însoțită de un deces reprezintă o mare problemă pentru MAI.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă