3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăParchetul îl va sesiza pe șeful statului despre ancheta asupra fostului ministru...

Parchetul îl va sesiza pe șeful statului despre ancheta asupra fostului ministru Costel Alexe

Parchetul General îl va sesiza pe șeful statului despre ancheta asupra fostului ministru al Mediului Costel Alexe, a anunțat procurorul general al României, Gabriela Scutea.

Costel Alexe este în prezent preşedintele Consiliului Județean Iași și președinte al filialei judeţene PNL Iași, dar faptele de care este acuzat s-ar fi produs în perioada când Costel Alexe era ministru al Mediului, în Guvernul Orban. Costel Alexe a renunțat la funcția de ministru imediat după alegerile locale din anul 2020, când a fost ales președinte al CJ Iași.

Ancheta în cazul lui Costel Alexe este realizată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Conform procedurii, fiind vorba de fapte săvârșite în perioada în care era ministru, DNA a cerut Parchetului General să-l sesizeze pe preşedintele Klaus Iohannis cu privire la începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Procurorii DNA îl acuză pe Costel Alexe de luare de mită şi de instigare la delapidare.

“Am încredere în actul de justiţie şi îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea. Nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, anunța, luni, 4 ianuarie 2021, Costel Alexe.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă