3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăOpt cetăţeni turci, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Opt cetăţeni turci, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

În data de 04.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa, judeţul Constanţa, acţionând în baza unor informaţii, s-au deplasat în proximitatea localităţii Făurei, unde au depistat cu ajutorul tehnicii de supraveghere, opt persoane ascunse în pădurea de la marginea localităţii.

În urma acţiunii, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa pentru verificări şi efectuarea de cercetări stabilind că sunt opt cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Din declaraţiile acestora a reieşit că intenţionau să ajungă în Germania şi că au fost călăuziţi pe teritoriul R. Bulgaria de doi cetăţeni bulgari, fiind transportaţi până în apropierea frontierei române.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, faţă de cetăţenii turci fiind aplicată măsura de nepermitere a intrării în ţară pentru 5 ani.

Cele opt persoane au fost preluate de către autorităţile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria.

Cele mai citite

State europene, misiune comună în Afganistan

Mai multe state europene colaborează în vederea deschiderii unei misiuni diplomatice comune în Afganistan, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, citat de Reuters."Ne gândim...

Un bărbat a căzut de la un etaj al Spitalului Militar Cluj

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, s-a aruncat în noaptea de vineri spre sâmbătă de la un etaj al Spitalului Militar din...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă