11.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

O directoare generală din Ministerul Muncii – trimisă în judecată de DNA

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de DNA, Georgeta Ionescu (fostă Munteanu) este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă.

De asemenea, potrivit DNA, omul de afaceri Mircea Marcu este trimis în judecată pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

„În perioada iulie 2010 – aprilie 2011, inculpata Ionescu (fostă Munteanu) Speranţa Georgeta, în calitate de director general economic în cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a acceptat promisiunea inculpatului Marcu Mircea de primi din partea acestuia un autoturism Audi A3, în schimbul căruia, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să avizeze propunerile de stabilire a alocaţiilor bugetare pentru obiectivul de investiţii ‘Regularizarea văilor Agigea şi Lazu, jud. Constanţa’ şi, implicit, să susţină interesele societăţii comerciale administrate de acesta din urmă, în raporturile cu Ministerul Mediului şi Pădurilor şi cu instituţiile publice din subordinea sa”, precizează comunicatul de joi al DNA.

În schimbul acestor „servicii”, Georgeta Ionescu ar fi primit de la omul de afaceri suma de 61.394 lei, reprezentând o parte din contravaloarea autoturismului, precum şi o geantă în valoare de 6.300 de lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile şi/sau imobile ale inculpatei Georgeta Ionescu, până la concurenţa sumei de 32.170 lei, în vederea confiscării speciale.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă