3.3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăO anchetă a ”României libere” a dus la schimbarea unei decizii a...

O anchetă a ”României libere” a dus la schimbarea unei decizii a SGG

Actualul secretar general al Guvernului Dragoș Condrea, cu rang de ministru, cunoscut de presă ca tânărul acostat pe stradă și dus în sediul Bancorex pentru a primi un credit prin anii 1993-1995 și pe care niciodată nu l-a mai returnat, acum la maturitate se dă bătut.

Condrea, un pas înapoi. Da, să trăiți!

După ce a trecut peste toate rigorile de selecție a candidaților societății civile în CES și l-a pus ”peste rând” pe Nicolescu Mihai, reprezentantul unui ONG de securitate, Condrea a fost pus ieri să-și revoce decizia.

 

Nicolaescu Mihai – oengistul pe securitate

În urmă cu o săptămână, ”noaptea ca hoții”, Adriana Radu, reprezentanta Coaliției pentru Egalitate de Gen, cea care a întrunit toate prevederile din acordul societății civile cu SGG, a fost înlocuită cu Nicolescu Mihai, cel care se reprezenta pe sine și organizația sa inactivă, cel puțin din punctul de vedere al autorităților.
Decizia de de schimbare a deciziei injuste s-a făcut la presiunea lui Dan Barna, președintele Alianței USR-PLUS, actual vicepremier.

Dan Barna sprijină societatea civilă
 
”Dreptate la CES. Am avut astăzi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe diverse subiecte curente printre care i-am propus şi să revenim asupra deciziei de a respinge numirea Adrianei Radu în Consiliul Economic şi Social. Am argumentat că doamna Adriana Radu este de fapt reprezentanta reală a societăţii civile în CES, conform opţiunii exprimate de majoritatea asociaţiilor care i-au acordat încrederea. Am decis să reparăm o decizie care a provocat justificate proteste”, a scris, luni seară, pe Facebook, Dan Barna.
”Reprezentanta Asociaţiei “Sexul şi Barza” îşi poate ocupa locul care i se cuvine. Prin dialog şi argumente raţionale se pot face mult mai multe lucruri bune”, a mai scris Barna.
În luna decembrie, Adriana Radu a fost aleasă de către asociaţii şi organizaţii din ţară să fie reprezentantul societăţii civile în Consiliul Economic şi Social, dar a fost înlocuită cu Horia Nicolescu Mihai de către premierul interimar Nicolar Ciucă, în urma solicitării lui Dragoș Condrea, pus secretar general al guvernului de către Nicolae Ciucă, el nefiind susținut de niciun partid din coaliția de dreapta.
Dragoș Condrea a fost mai mult de un deceniu director al Direcției juridice din Guvern. Mai mulți prim miniștrii l-au ținut în post.
Potrivit deciziei publicate, luni seară, în Monitorul Oficial, Horia Nicolescu Mihai a fost revocat din funcţia de membru al CES, fiind numită Adriana Radu.
 
”România liberă” a avut din nou dreptate.
 

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Olanda, cel mai mare scor al Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania

Olanda face show la handbal feminin. A reușit scorul Campionatului Mondial din Spania, notează Agerpres. Suedia rămâne echipa cu cele mai multe goluri marcate într-un...

Ana-Maria Popescu, medalie de argint, la Cupa Mondială de spadă de la Dubai

Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de spadă de la Dubai, sâmbătă, după ce...

Un orășel din Texas a fost cumpărat de miliardarul Mark Cuban

Întregul orășel Mustang, Texas - un punct pe hartă, în afara I-45, a fost cumpărat de miliardarul Mark Cuban cu o populație de...
Ultima oră
Pe aceeași temă