20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Moartea a trei persoane la „Victor Babeș” a pornit de la o eroare umană. Doi angajați sunt reținuți

UPDATE: Doi angajați ai Spitalului Victor Babeș sunt reținuți în acest dosar. Pentru ei se va propune, în cursul zilei de miercuri, 16 iunie 2021, arestarea preventivă.

——————————————-

Evenimentul tragic în care au murit trei pacienți ai Spitalului „Victor Babeș” din București a fost cauzat de o eroare umană, arată o expertiză ale cărei rezultate au fost transmise anchetatorilor în ziua de miercuri, 16 iunie 2021.

Expertiza respinge ipoteza unei defecțiuni tehnice la instalația de oxigen.

Pe această bază, procurorii lucrează la un dosar de ucidere din culpă. Un angajat al Spitalului „Victor Babeș” a fost reținut, iar în cursul zilei de miercuri se va solicita, pentru el, un mandat de arestare preventivă.

Eroarea umană pe care o investighează procurorii a determinat oprirea oxigenului în TIR-ul ATI în care erau internați pacienți cu Covid. Autovehiculul era instalat în curtea Spitalului „Victor Babeș”, pentru a suplimenta numărul de paturi disponibile pentru pacienți Covid.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă