30.4 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Magistraților nu li se asigură superimunitate, ci imparțialitate, susține ministrul Predoiu

Proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiției pentru desființarea SIIJ nu le va acorda o ”superimunitate” magistraţilor, ci le va oferi o „asigurare pentru imparţialitate”, consideră ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„Celor care îmi transmit civilizat că, în general, proiectul nu e bun, dintr-o cauză sau alta, le răspund: ceva imperfect e mai mult decât nimic şi sunt de acord să îl facem mai bun! CSM, asociaţiile, magistraţii, analiştii, juriştii, profesorii, jurnaliştii etc au cuvântul în dezbatere. Avem cu toţii dreptul la cuvânt şi la opinii, personale sau instituţionale. Chiar şi Ministerul Justiţiei”, a explicat ministrul Cătălin Predoiu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Această luare de poziție a ministrului vine după ce, marți, cu o zi înainte, Ministerul Justiției a publicat, pentru dezbatere publică, proiectul de lege care ar urma să desființeze Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) – aceasta fiind structura, din Parchetul General, care are ca atribuții anchetarea magistraților.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă