15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLuare de mită în formă continuată la Direcția de Protecția Copilului Timiș

Luare de mită în formă continuată la Direcția de Protecția Copilului Timiș

„În perioada 2015-2020, în exercitarea funcției de șef al Serviciului Evidență Drepturi Persoane cu Dizabilități din cadrul D.G.A.S.P Timiș, suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras ar fi pretins și primit de la mai multe persoane, prin intermediari, sume de bani cu titlul de mită, pentru a întocmi formalitățile necesare obținerii indemnizației de încadrare în grad de handicap, în baza unor documente false, persoanele în cauză nefiind îndreptățite să beneficieze de aceste drepturi.”, se arată într-un comunicat emis luni de DNA.

Procurorii anticorupție susțin că pe parcursul investigației au fost identificate 100 persoane cărora, pentru sume de bani cuprinse între 2000-5000 de euro de persoană, suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras le-ar fi înlesnit obținerea indemnizației de încadrare în grad de handicap.

De la unul dintre beneficiari ar fi primit, ca primă plată, 1.600 euro și produse alimentare pentru întocmirea formalităților de încadrare a două persoane în grad de handicap, iar în data de 08 noiembrie 2020 a primit în scopul anterior menționat, printr-un alt intermediar, sumele de 2000 de euro și 1900 lei, pentru întocmirea formalităților de încadrare în grad de handicap a unei persoane cu domiciliul într-un alt județ, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

„Lihor-Laza Laszlo Andras urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauza se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, complici ai suspectului Lihor-Laza Laszlo Andras, care au îndeplinit rolul de intermediari ai mitei între acesta și persoanele ce urmăreau să obțină indemnizații de încadrare în grad de handicap.”, anunță DNA.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă