12 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăLiviu Dragnea rămâne în închisoare. Contestația la executare i-a fost respinsă

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Contestația la executare i-a fost respinsă

Contestaţie la executare prin care Liviu Dragnea solicita să fie eliberat din penitenciar, pe motiv că este deţinut nelegal în închisoare, a fost respinsă, luni, 25 mai, de un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Liviu Dragnea nu a participat luni la ședința de judecată ci a fost audiat de magistrații ICCJ prin videoconferinţă. „În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală”, a declarat avocata Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Liviu Dragnea.

La data de 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de magistrații ICCJ la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Apărătorii lui Liviu Dragnea susțin acum că el este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de trei judecători de la ICCJ care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Nicușor Dan a discutat cu Ciucă despre gigacalorie

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a discutat în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Nicolae Ciucă despre subvenţia la gigacalorie, preluarea...

Africa de Sud se pregătește pentru valul de Omicron

În timp ce lumea se confruntă cu apariția noii variante foarte transmisibile a COVID-19, oamenii de știință din Africa de Sud, unde a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă