20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Legile Justiției ar putea fi gata la toamnă, promite ministrul Stelian Ion

Pachetul care conține cele trei legi ale Justiției va fi probabil finalizat și pus pe masa Parlamentului în următoarea sesiune parlamentară, a anunțat, în seara zilei de duminică, 20 iunie 2021, ministrul Justiției, Stelian Ion.

Întrucât actuala sesiune parlamentară este aproape să se încheie, iar membrii Legislativului se pregătesc să intre în vacanța parlamentară, rezultă că senatorii și deputații vor primi în dezbatere proiectele de legi ale Justiției în sesiunea care se va desfășura în toamna anului 2021.

„Sunt în etapa finală a elaborării lor după ce am anunţat, în martie, că la Minister sunt finalizate după o perioadă de şase luni de dezbateri publice, de consultări. Urmează această perioadă în care, în cadrul unui grup de lucru format în coaliţie, se fac unele ajustări. Am aşteptarea ca în următoarea sesiune parlamentară, pentru că deja a mai rămas foarte puţin din actuala sesiune, să fie pe masa Parlamentului şi să înceapă dezbaterea. E vorba de trei mari legi ale Justiţiei, de cele mai importante legi care reglementează sistemul judiciar”, a explicat ministrul Stelian Ion, duminică seară, într-o declarație la postul Digi 24.

Amintim că, acum trei luni, în martie 2021, ministrul Stelian Ion anunțase că a trimis la CSM proiectele de modificare a legilor Justiției.

„Am semnat astăzi proiectele celor trei Legi ale Justiţiei, rezultate în urma consultării publice, şi le-am trimis în procedura de avizare interministerială şi de către CSM”, a declarat ministrul Stelian Ion, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Justiţiei.

Una dintre schimbările preconizate este, dacă legile vor fi aprobate în forma propusă de Minister, inspectorul-şef şi inspectorul-şef adjunct, precum şi directorii Directorilor de inspecţie vor fi numiţi în funcţii de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în urma unui concurs organizat de CSM, prin Institutul Naţional al Magistraturii.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă