15 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Legea MAFIEI, la Ministerul Economiei: ”Cine mișcă, nu mai mișcă!”

  • Șeful Corpului de Control – Domeniul Energie, Ion – Daniel Popescu, a fost demis din funcție și mutat la AJFP Gorj, după ce l-a notificat pe ministrul Economiei că trebuie să demareze revocarea Directoratului Complexului Energetic Oltenia și recuperarea prejudiciului de 105.493.028 euro (!), produs companiei de o parte dintre șefii din ultimii ani
  • Deși declară oficial că Directoratul CEO va fi schimbat, ministrul Economiei, Virgil Daniel Popescu, se complace într-un dolce far niente, profitabil pentru președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care a mai făcut rost de un contract de 39 de miliarde de lei vechi, pentru firma mamei sale, S.C. TREFO S.R.L., și încă două firme
  • Cu puțin timp înainte ca PNL-ul să preia guvernarea, Vîlceanu l-a amenințat public pe Sorinel Boza, șeful CEO, că va fi schimbat a doua zi după ce PNL-ul ajunge la Palatul Victoria. Între timp, Boza a devenit protejatul lui Vîlceanu, care face declarații publice extrem de leșinate când e întrebat de situația managementului de la CEO

În data de 18 decembrie 2019, șeful Corpului de Control – Domeniul Energie, Ion – Daniel Popescu i-a înaintat ministrului Energiei, Virgil Daniel Popescu, un document care i-a fost fatidic. Practic, îl informa pe ministru că există riscul prescrierii răspunderii pentru prejudiciul de 105 milioane euro, produs de o parte din șefii CEO și confirmat de Înalta Curte de Casație și Justiție, și îi cerea să-și exercite obligațiile legale.

Imediat, ministrul Economiei l-a mazilit pe șeful Corpului de Control, lăsându-l fără atribuții și trimițându-l la AJFP Gorj! Astfel, Sorinel Boza își vedea visul cu ochii. Un funcționar dedicat, care s-a bătut să se facă lumină la CEO, dispărea din peisaj, în baza semnăturii ministrului Economiei!

Chiar cel mazilit, Ion – Daniel Popescu, făcuse verificări la CEO din partea Corpului de Control al defunctului Minister al Energiei. Raportul de control care atesta prejudiciul de 105 milioane euro a fost contestat de Directoratul CEO, dar a fost confirmat prin hotărâre definitivă de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 10 decembrie 2019.

Potrivit Legii 31 din 1990 a societăților comerciale, atât Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia, cât și Consiliul de Supraveghere aveau obligația să demareze imediat revocarea din funcție a actualului Directorat, și procedura de recuperare a prejudiciului.

Ion – Daniel Popescu, singurul care a mișcat ceva și a-ndrăznit să-l notifice pe ministrul Economiei, a fost lăsat fără atribuții și mutat la AJFP Gorj.

Astăzi, în cel mai mare secret, are loc încă o ședință a Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Membrii acestei structuri sunt deja în situația de a răspunde penal, pentru încălcarea Legii 31 din 1990, a contractelor lor de mandat și pentru nesocotirea hotărârii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Alăturat puteți citi sinteza dezastrului de la CEO, mai exact documentul care a determinat mazilirea inexplicabilă a șefului Corpului de Control – Domeniul Energie, de către ministrul Virgil Daniel Popescu, cel mai probabil la cererea deputatului Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj. Firmele lui și ale familiei sale au încasat în ultimii ani peste 10 milioane de euro de la CEO și de la alte companii de stat.

 

 

 

 
 
Ultima oră
Pe aceeași temă