16.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Iranianul care a murit la București „s-ar fi grăbit” să se arunce pe geam

Autopsia efectuată în dosarul cetățeanului iranian Mansouri Gholam Reza, care a decedat, vineri, 19 iunie, la București, arată că moartea acestuia a fost violentă și a fost cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viaţa, aceste leziuni fiind produse prin lovirea de un plan dur, posibil „în condiţiile unei precipitări”.

Iranianul a murit după ce a căzut pe geamul camerei de hotel în care era cazat, cameră situată la un nivel superior al unui hotel din centrul Bucureștiului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului București a anunțat, marți, că în acest dosar de moarte suspectă a fost efectuată cercetarea la faţa locului şi au fost ridicate mijloace materiale de probă, precum şi înscrisuri; a fost dispusă autopsia medico-legală a cadavrului, fiind obţinute concluzii preliminare conform cărora moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viaţa, produse prin lovirea de un plan dur, posibil în condiţiile unei precipitări; au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai hotelului; au fost ridicate unităţile de stocare de la sistemul de supraveghere video instalat în hotel, fiind solicitată şi autorizarea judecătorului pentru accesarea imaginilor stocate.

În Iran, autoritățile de la Teheran îl acuzau pe fostul magistrat Mansouri Gholam Reza de luare de mită, fapt pentru care au cerut autorităților de la București să fie extrădat. Judecătorii de la Curtea de Apel București (CAB) au respins cererea Parchetului CAB de arestare preventivă dar au decis ca Mansouri Gholam Reza să fie plasat sub control judiciar.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă