22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Iohannis a acceptat urmărirea penală a lui Tăriceanu. DNA îl acuză de fapte comise acum 14 ani

Președintele Klaus Iohannis a acceptat urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, trimițând cererea Parchetului către ministrul Justiției.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie a.c., ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, sub aspectul săvârșirii de către acesta a unei infracțiuni de luare de mită”, anunță, miercuri, Administrația Prezidențială.

Procurorii DNA au întocmit un dosar în care îl acuză pe Tăriceanu de fapte care s-ar fi petrecut acum 14 ani. La data comiterii presupuselor fapte, Tăriceanu era prim-ministru.

În noiembrie 2018, în perioada în care Tăriceanu era senator, DNA a solicitat Senatului României să încuviințeze efectuarea urmăririi penale față de acesta. Drept răspuns, la data de 3 iunie 2019, Senatul a respins cererea de începere a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă