12.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Un fost general condamnat la închisoare

Un fost general, condamnat la închisoare, au decis magistrații de la Curtea Militară de Apel Bucureşti.

Instanța l-a condamnat pe generalul în rezervă Iulian Cristian Gherghe la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare. El a fost găsit vinovat de infracţiuni de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Sentința de un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare nu este definitivă. Condamnatul o poate ataca prin apel.

Generalul maior Gherghe a fost trecut în rezervă de președintele Iohannis în februarie 2021.

Înainte să treacă în rezervă, Iulian Gherghe a fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA). Această structură face parte din Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Un fost general, condamnat la închisoare

Generalul Gherghe a fost trimis în judecată sub acuzația că, în calitate de locţiitor al şefului DGIA, şi-a însuşit, fără drept, o sumă de 179.470 de dolari. Banii proveneau din fondurile DGIA. Banii s-au sustras folosind înscrisuri oficiale falsificate.

Faptele ilegale s-au comis în noiembrie 2018.

Generalul a folosit banii pentru a cumpăra o casă. Prejudiciul a fost achitat în întregime de fostul general, prin restituirea sumei sustrase. El a susținut, în apărarea lui, că doar s-a „împrumutat”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă