27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoO firmă din China vinde produse pentru siguranța aeroporturilor din România

O firmă din China vinde produse pentru siguranța aeroporturilor din România

O firmă din China vinde produse pentru siguranța aeroporturilor din România, două dintre locațiile unde ajung aceste produse fiind la Timișoara și la Arad.

Situația este delicată, în condițiile în care firma chineză, Nuctech, a fost implicată, în alte țări, în mai multe scandaluri, anunță site-ul criticarad.ro, citând informații disponibile pe internet. Scandalurile ar fi avut loc în Asia, în Africa, dar și la nivelul UE.

În plus însă, în ultimele luni, firmele din China producătoare de înaltă tehnologie sunt privite cu tot mai multe suspiciuni în țările NATO.

În luna februarie 2022, presa din vestul României anunța că o companie chineză va furniza echipamente de control pentru aeroportul Timişoara. Surse jurnalistice dezvăluiau că această companie furnizoare este Nuctech. Aceeași firmă ar urma să fie cooptată și în echipamentele destinate aeroportului din Arad, afirmă jurnaliștii de la site-ul criticarad.ro.

Produse chinezești pentru siguranța aeroporturilor

Potrivit acestei surse, compania din China ar urma să livreze componente la Arad prin intermediul unei firme din România, cu sediul la Otopeni.

Potrivit unui comunicat de presă, Aeroportul Arad SA a semnat un contract de finanțare din fonduri europene. Obiectivul acestui proiect îl reprezintă creșterea nivelului de securitate și siguranță al pasagerilor pe aeroportul Arad. Valoarea totală a proiectului depășește 20 de milioane de lei. Din acești bani, partea română, prin Consiliul Județean Arad, alocă o sumă de circa 431.000 de lei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Italia: Mai multe femei tinere, folosite pentru a păcăli bărbați în vârstă. Prejudiciile se ridică la 1 milion de euro

Femeile tinere au fost folosite într-o înșelătorie amoroasă pentru a păcăli bărbați italieni în vârstă. Prejudiciul cauzat ajunge la un milion de euro, spune...

Licitație de arme și covoare istorice

O colecție de peste 200 de săbii și covoare, care au trecut proba timpului și reflectă pagini importante din istoria României sau a lumii,...

Mercedes extrem de rar din 1955, vândut cu 135 milioane de euro. A devenit cea mai scumpă mașină din lume

Un Mercedes extrem de rar a devenit cea mai scumpă mașină din lume. A fost vândut cu prețul record de 135 milioane de euro. Mercedes...
Ultima oră
Pe aceeași temă