1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoCiucu spune că a asfaltat, dar străzile sunt pline de gropi. FOTO

Ciucu spune că a asfaltat, dar străzile sunt pline de gropi. FOTO

Foarte multe străzi, alei și trotoare aferente acestora, din sectorul 6 al Capitalei sunt pline de gropi, dar primarul Ciprian Ciucu spune că a realizat și realizează lucrări de asfaltare.

Numeroși cetățeni ai sectorului 6 din Capitală se plâng că străzile din zonele în care locuiesc nu au mai fost asfaltate de foarte mulți ani.

Groapă pe trotoarul din fața unei școli din sectorul 6

Cetățenii nu au văzut nicio îmbunătățire a situației după mai bine de un an de mandat al primarului sectorului 6, Ciprian Ciucu, președintele organizației de București a PNL.

Într-adevăr, după cum arată și imaginile surprinse de reporterii cotidianului național “România liberă”, există multe străzi din cartierele Ghencea, Drumul Taberei, Militari și Giulești, administrate de Primăria Sectorului 6, pline de gropi.

Strada Ghirlandei

Unde e asfaltul?

În ciuda imaginilor cu gropile de pe străzi, administrația locală condusă de Ciprian Ciucu spune că a realizat lucrări de asfaltare.

“Direcția de Investiții Publice Sector 6 (PS6) a executat, în acest an, lucrări de asfaltare a străzilor laterale și aleilor  în 4 microzone, pe 3 contracte”, precizează Primăria Sectorului 6, într-un răspuns oficial transmis cotidianului național “România liberă”.

Trecere de pietoni Strada Ghirlandei

Administrația locală condusă de Ciprian Ciucu a încheiat contracte cu mai multe societăți pentru a realiza lucrări de asfaltare a străzilor din sectorul 6.

Strada Roșia Montană

Lucrările de asfaltare ale primăriei

Potrivit reprezentanților administrației locale, în acest an, în sectorul 6, au fost realizate următoarele lucrări de asfaltare:

  • Lucrări de modernizare sistem rutier alei fără denumire între blocuri în perimetrul delimitat de Strada Orșova – Șoseaua Virtuții -Bulevardul Uverturii – Strada Dreptății, lucrările fiind executate de S.C. Danube Total Grup SRL;
  • Lucrări de modernizare sistem rutier alei fără denumire între blocuri în zona 1- perimetrul delimitat de Strada Ghirlandei – Strada Dezrobirii – Bulevardul Uverturii – Strada Apusului și zona 2- perimetrul delimitat de Strada Ghirlandei – Strada Cernișoara – Bulevardul Iuliu Maniu – Strada Apusului, Sector 6, lucrările fiind executate de S.C. Danube Total Grup S.RL.
  • Modernizare sistem rutier alei fără denumire între blocuri în zona 5 – perimetrul delimitat de Strada Valea Oltului – Strada Valea Argeșului – Strada Drumul Taberei – Strada Râul Doamnei – Prelungirea Ghencea, lucrările fiind executate de S.C. Construcții Erbașu S.A.;
  • Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a efectuat 9 lucrări de asfaltare a străzilor laterale și a aleilor din sector, pe următoarele străzi: Intrarea Maratonului, Aleea Ghirlandei, Intrarea Ghirlandei+ parcare Ghirlandei, strada Costin Nenițescu, strada Ștefan Crișan, Aleea Compozitorilor, aleea Valea Prahovei, strada Partizanilor.

PS6 are prevăzut în bugetul anului 2021 pentru modernizare sistem rutier suma de 12.536 mii lei, iar pentru lucrări de reparații străzi suma de 11.000 mii lei.

“Direcția Investiții – Pentru lucrările de asfaltare executate a fost decontată de către Primăria Sectorului 6 suma de 6.096.668,31 lei. Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 nu a plătit până în acest moment nicio sumă către societățile contractate, deoarece lucrările sunt în curs de recepționare”, ne-a mai precizat PS6.

Pentru asfaltările realizate până în prezent, administrația publică a încheiat următoarele contracte:

  • Direcția Investiții – Lucrările de asfaltare au fost realizate de către societățile S.C. Construcții Erbașu S.A. și S.C. Danube Total Grup S.R.L.
  • ADPDU Sector 6 – Societățile care au efectuat lucrările sunt: Asocierea formată din BERTONI CONSTRUCT S.R.L. și ALPENSIDE S.R.L.; TANCRAD S.R.L
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Tatăl lui Djokovic: „Tentativa de asasinat s-a încheiat. 50 de gloanțe în pieptul lui Novak”

Tatăl lui Djokovic susține că atitudinea autorităților din Australia față de fiul său Novak poate fi comparată cu o "tentativă de asasinat". "Tentativa de...

Ucraina crede că serviciile secrete din Belarus au fost în spatele atacurilor cibernetice de mare amploare

Ucraina crede că un grup de hackeri care au legătură cu serviciile secrete din Belarus a efectuat un atac cibernetic care a lovit site-urile...

Profesorii anunță o grevă de avertisment

Profesorii anunță o grevă de avertisment, în semn de protest că nu li s-au majorat salariile. Greva va consta din suspendarea cursurilor, în ziua de...
Ultima oră
Pe aceeași temă