15.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Gabriel Oprea: ”Îmi voi dovedi nevinovăția”

„După mai bine de doi ani şi jumătate de la teribilul accident în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, s-a decis trimiterea în instanţă a dosarului în care am fost acuzat pe nedrept. Pierderea vieţii poliţistului Bogdan Gigină este o tragedie fără margini, o pierdere imensă pentru care nu sunt vinovat! O spun şi astăzi, aşa cum am spus-o de fiecare dată. Şi îmi voi dovedi nevinovăţia în instanţă. Ca ministru, nu am beneficiat de nimic în plus faţă de alţi miniştri de interne”, a scris Gabriel Oprea pe pagina de Facebook.

Mai mult, Gabriel Oprea spune că, în cadrul dosarului, procurorii au arătat că lucrările de la locul în care s-a petrecut accidentul nu erau semnalizate corespunzător.

„De asemenea, în dosar se arată că autoturismul în care mă aflam se deplasa cu o viteză mai mică decât viteza maximă legală, ceea ce dovedeşte foarte clar că nu s-a pus problema urgenţei în acea deplasare. Senatul a respins prin vot cererea de încuviinţare a începerii urmării penale în cazul meu. Cu toate acestea, am decis să demisionez din Parlament şi m-am pus la dispoziţia justiţiei.

Sunt un om pentru care onoare a fost şi va fi întotdeauna foarte importantă. Am încredere că justiţia va fi dreaptă şi va restabili adevărul de necontestat: sunt nevinovat”, mai spune Gabriel Oprea.

Oprea mai spune că în seara de 20 octombrie 2015 venea de la o activitate de serviciu, de la o instituţie a statului.

„Nu a fost o coloană oficială, ci un dispozitiv de însoţire şi nu am cerut niciodată ca deplasările să fie făcute cu o anumită viteză”, a mai spus fostul ministrul de Interne.

Gabriel Oprea mai spune că întrebările în legătură cu oportunitatea prezenţei, în acel moment, a poliţistului pe motocicletă, viteza de deplasare a dispozitivului şi alte elemente care privesc organizarea şi planificare misiunilor, trebuie adresate poliţiei rutiere, responsabilă de aceste aspecte.

„Întotdeauna am respectat şi am iubit haina militară. Pe lângă îndeplinirea atribuţiilor cu responsabilitate şi cu respectarea legii, în toată activitatea mea de viceprim-ministru, ministru al apărării naţionale şi al afacerilor interne am fost preocupat de asigurarea unor condiţii de muncă mai bune pentru militari, poliţişti şi personal contractual, dar şi de creşterea calităţii vieţii acestora. Dovadă stau nu vorbele, ci acţiunile mele în această direcţie şi măsurile concrete, adoptate de-a lungul mandatelor deţinute în fruntea acestor instituţii, care nu pot fi negate ori ascunse”, a conchis Gabriel Oprea.

Ultima oră
Pe aceeași temă