13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFima americană Microsoft se retrage din Ungaria din cauza corupției. Cazul pare...

Fima americană Microsoft se retrage din Ungaria din cauza corupției. Cazul pare legat de România

Conform articolului publicat de presa maghiară la data de 13 decembrie 2017, “filiala Microsoft din Ungaria a fost recent verificată”, în contextul în care, potrivit aceleiași surse, “anul trecut, investigația din România, legată de un caz de corupție dintre guvernul de la București și filiala locală a Microsoft a generat un scandal la nivel național”.

Documente provenite de la biroul Microsoft din București au condus spre nouă foști miniștri români, iar judecătorii au decis pedepse între doi și șase ani de închisoare, precum și plata unor daune de 17 milioane de euro.

Articolul din presa maghiară amintește că oficialii români au fost găsiți vinovați de luare de mită în schimbul acceptării unor contracte cu statul român pentru licențe de soft. Mita ar fi fost în valoare de 30 – 40 la sută din valoarea contractelor.

Investigația asupra filialei Microsoft din Ungaria s-au derulat simultan cu ancheta legată de Microsoft România, dar este pentru prima dată când apar informații publice referitoare la cazul din Ungaria. 

Compania – mamă Microsoft a investigat, în Ungaria, activitatea desfășurată de filiala ei, în perioada când aceasta era condusă de președintele István Papp.

Drept răspuns la întrebări venite din partea jurnaliștilor site-ului 24.hu, Microsoft Ungaria nu a negat existența unei anchete în interiorul ei.

Microsoft Ungaria a răspuns că, în cadrul strategiei sale globale, se întreprind în mod constant evaluări asupra cooperării dintre Microsoft și partenerii ei locali, în întreaga lume”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă