6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăE nevoie de procurori. Se caută magistrați pentru Parchetul Militar, DNA și...

E nevoie de procurori. Se caută magistrați pentru Parchetul Militar, DNA și DIICOT

Potrivit documentului publicat marți de CSM, cel mai mic grad de ocupare, de circa 33 la sută, se constată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleul Silvaniei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

În cazul parchetelor militare, gradul de ocupare a posturilor de procuror este de sub 66 la sută la nivel naţional, în timp ce la Secţia Militară a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) doar 50 la sută dintre posturi sunt ocupate.

Posturile de procuror la DNA sunt ocupate în proporție de 71 la sută, iar la DIICOT sunt ocupate în proporție de 86 la sută.

Documentul publicat la 9 iunie 2020 de CSM nu indică numărul total de posturi de procuror vacante.

Totuși, un indiciu în acest sens fusese prezentat, acum șase ani, de Robert Cazanciuc (la acel moment, ministrul Justiției) care anunța că Ministerul Public are 170 de posturi de procuror vacante, adică un procent de 6,27 la sută din total.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă