12.9 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

E nevoie de procurori. Se caută magistrați pentru Parchetul Militar, DNA și DIICOT

Potrivit documentului publicat marți de CSM, cel mai mic grad de ocupare, de circa 33 la sută, se constată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleul Silvaniei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

În cazul parchetelor militare, gradul de ocupare a posturilor de procuror este de sub 66 la sută la nivel naţional, în timp ce la Secţia Militară a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) doar 50 la sută dintre posturi sunt ocupate.

Posturile de procuror la DNA sunt ocupate în proporție de 71 la sută, iar la DIICOT sunt ocupate în proporție de 86 la sută.

Documentul publicat la 9 iunie 2020 de CSM nu indică numărul total de posturi de procuror vacante.

Totuși, un indiciu în acest sens fusese prezentat, acum șase ani, de Robert Cazanciuc (la acel moment, ministrul Justiției) care anunța că Ministerul Public are 170 de posturi de procuror vacante, adică un procent de 6,27 la sută din total.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă