22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Dubla crimă de la Onești. Adjunctul șefului Poliției îl cunoștea pe ucigaș

Mai mulți responsabili din Poliția Română au încercat să explice, marți, 2 martie, cum a acționat Poliția împotriva agresorului recidivist care a ucis, prin înjunghiere, două persoane.

După cum se știe, dubla crimă s-a produs în municipiul Onești (județul Bacău) în seara zilei de luni, 1 martie 2021.

Una dintre cele mai importante precizări, făcută de un comisar șef de poliție, este că adjunctul șefului poliției din municipiul Onești (al cărui nume nu a fost indicat) îl cunoștea pe agresor dinainte ca el să comită crima. Reprezentanții IPJ Bacău susțin că polițistul s-ar fi cunoscut cu criminalul doar din vedere, întrucât locuiau în același cartier.

Acesta este probabil motivul pentru care adjunctul șefului poliției din municipiul Onești s-a dus personal, luni seară, la locul incidentului și a intrat în dialog cu agresorul.

Agentul șef adjunct Moraru Ștefănuț, negociator în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) Bacău, este cel care, ulterior, a ajuns la locul incidentului și a intrat și el în dialog cu agresorul. La conferința de presă desfășurată marți, negociatorul a susținut că reușise oarecum să-l liniștească pe agresor, dar acest lucru a fost schimbat de faptul că, la ora 16,55, unul dintre cei doi ostatici ar fi încercat să fugă, lovindu-l cu piciorul pe agresor. Drept urmare, acesta a devenit extrem de violent și i-a înjunghiat pe ambii ostatici.

Imediat după aceea, polițiștii au început acțiunea de pătrundere, în forță, în apartament.

Șeful intervenției a fost comisarul șef Răzvan Andronic, șeful SAS Bacău.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă