10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDrept la replică. Romsilva răspunde dezvăluirilor prezentate de "România liberă"

Drept la replică. Romsilva răspunde dezvăluirilor prezentate de “România liberă”

“În urma publicării de către ”România Liberă” a articolului ”Jaf în Piatra Craiului. Cum se fură lemne dintr-un parc național”, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva vă transmite următorul drept la replică:

Parcela prezentată în articolul ”Jaf în Piatra Craiului. Cum se fură lemne dintr-un parc național” nu se află pe raza Parcului Național Piatra Craiului, ci este o pădure în afara ariei naturale protejate, aflată în proprietatea Primăriei Zărnești și administrată de un ocol silvic de regim (privat), Regia Publică Locală a Pădurilor ”Piatra Craiului” Zărneşti.

Autorul articolului face o gravă confuzie între Parcul Național Piatra Craiului, structură a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva care administrează aria naturală protejată, și un ocol silvic de regim care nu se află în structura Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și care nu administrează păduri proprietatea publică a statului.

Autorul lansează acuzații deosebit de grave la adresa Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și Administrației Parcului Național Piatra Craiului, precum ”jaf” și ”furt de lemne”, fără a efectua o minimă documentare și fără a prezenta nicio dovadă în acest sens.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este o instituție transparentă, care oferă toate informațiile de interes public persoanelor interesate și, în spiritul transparenței, a publicat pe pagina proprie de internet limitele și zonarea internă a tuturor parcurilor naționale și naturale administrate:

http://gis.rosilva.ro/Zonare/

Întreg articolul se bazează pe o gravă confuzie și crează un prejudiciu de imagine major pentru Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Vă rugăm să înlăturați de îndată toate informațiile eronate din articolul publicat în ediția online a României Libere și să prezentați publicului informațiile corecte, în caz contrar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva urmând să inițieze toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului creat”.

PRECIZARE:

Toate informațiile prezentate în articolul la care face referire comunicatul RNP Romsilva se referă la o zonă marcată, pe teren, ca aflându-se în interiorul “Parcului Național Piatra Craiului”. Acest lucru poate fi probat prin fotografiile realizate în zona respectivă la data de 17.10.2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă