20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Drept la replică. Romsilva răspunde dezvăluirilor prezentate de „România liberă”

„În urma publicării de către ”România Liberă” a articolului ”Jaf în Piatra Craiului. Cum se fură lemne dintr-un parc național”, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva vă transmite următorul drept la replică:

Parcela prezentată în articolul ”Jaf în Piatra Craiului. Cum se fură lemne dintr-un parc național” nu se află pe raza Parcului Național Piatra Craiului, ci este o pădure în afara ariei naturale protejate, aflată în proprietatea Primăriei Zărnești și administrată de un ocol silvic de regim (privat), Regia Publică Locală a Pădurilor ”Piatra Craiului” Zărneşti.

Autorul articolului face o gravă confuzie între Parcul Național Piatra Craiului, structură a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva care administrează aria naturală protejată, și un ocol silvic de regim care nu se află în structura Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și care nu administrează păduri proprietatea publică a statului.

Autorul lansează acuzații deosebit de grave la adresa Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și Administrației Parcului Național Piatra Craiului, precum ”jaf” și ”furt de lemne”, fără a efectua o minimă documentare și fără a prezenta nicio dovadă în acest sens.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este o instituție transparentă, care oferă toate informațiile de interes public persoanelor interesate și, în spiritul transparenței, a publicat pe pagina proprie de internet limitele și zonarea internă a tuturor parcurilor naționale și naturale administrate:

http://gis.rosilva.ro/Zonare/

Întreg articolul se bazează pe o gravă confuzie și crează un prejudiciu de imagine major pentru Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Vă rugăm să înlăturați de îndată toate informațiile eronate din articolul publicat în ediția online a României Libere și să prezentați publicului informațiile corecte, în caz contrar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva urmând să inițieze toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului creat”.

PRECIZARE:

Toate informațiile prezentate în articolul la care face referire comunicatul RNP Romsilva se referă la o zonă marcată, pe teren, ca aflându-se în interiorul „Parcului Național Piatra Craiului”. Acest lucru poate fi probat prin fotografiile realizate în zona respectivă la data de 17.10.2020.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă