18.3 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Dosarul senatorului Chițac, acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, a fost clasat

„Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului in rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăţiei mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială. În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro şi am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici şi europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea. Vreau să mulţumesc acelora care m-au susţinut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine şi pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanţa puternică”, a scris senatorul PNL Vergil Chiţac, marți, într-o postare pe Facebook.

Dosarul fusese deschis de procurori după ce senatorul Vergil Chiţac a fost acuzat că a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus.

Astfel, la data de 9 martie, senatorul Chiţac a luat parte la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, unde au fost prezenţi aproximativ 100 de oameni, inclusiv premierul Ludovic Orban. Ulterior, Vergil Chiţac şi alţi trei participanţi la şedinţa BPN au fost despistați cu coronavirus. Cei care ar fi fost contaminați de Chițac sunt deputatul Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, precum şi administratorul public al oraşului Deva, Adrian David Nicolae.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă