20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

DNA face percheziție la Primăria Iași. Primarul Chirica susține că a fost o reclamație de la PNL

Procurorii DNA efectuează percheziții, în ziua de joi, 10 iunie 2021, la 11 adrese de pe raza județului Iași, inclusiv la sediul Primăriei municipiului Iași.

Este vorba de un dosar în care sunt cercetate fapte de corupție și asimilate corupției. Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, joi, că el nu are nicio calitate în acest dosar și că nu are nicio „emoție”, dar că, în mod cert, „cine a greşit va plăti”.

Primarul a precizat că, în incinta Primăriei, percheziţiile au avut loc în birourile angajaţilor de la Serviciul Patrimoniu şi de la Serviciul Cadastru.

„Este o acţiune pe care o face DNA Bucureşti privind ridicarea unor documente legate de perioada 2005- 2018, o acţiune absolut legală, care s-a întâmplat din timpul pandemiei. Au cerut nişte documente. Acum au venit să îşi întregească portofoliul de documente pe care le solicită. Sigur că da, sunt primarul în funcţie. Trebuie să le acord tot sprijinul pentru ca lucrurile să meargă aşa cum scrie la lege. Nu am nicio calitate şi nici foarte multe detalii. Sunt hotărâri legate de inventarierile din 2005. Probabil este legat, din ce am putut să remarc, şi de terenul care a făcut obiectul schimbului de lângă Cimitirul Eternitatea şi care, se pare, a fost o reclamaţie din interiorul PNL, a unui consilier la vremea respectivă faţă de colegii săi”, a explicat primarul Chirica.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă