9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Din Ministerul de Interne au plecat 30.000 de oameni, anunță ministrul Lucian Bode

În ultimii cinci ani, circa 30.000 de angajați au plecat din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat, marți seară, la postul de televiziune B1 Tv, ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Este absolut obligatoriu să reconstruim încrederea în sistemele publice în România. Ecosistemul de ordine publică şi siguranţă publică pentru a avea credibilitate are nevoie de un management performant, are nevoie de resurse umane şi resurse financiare corect dimensionate”, a precizat ministrul Bode.

Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, a subliniat că nu a venit ca ministru la Interne ca să fie doar „spectator” la ce se întâmplă în MAI și a promis că vor începe concursuri pentru definitivarea pe funcții a angajaților.

„Eu sunt conştient că vulnerabilitatea cea mai mare a unui sistem public este resursa umană. Dacă ea e insuficientă, dacă este neperformantă şi dacă are probleme de integritate, colapsul acelui sistem este garantat”, a recunoscut ministrul Lucian Bode.

El a mai precizat că, în termen de o săptămână, vor fi desemnați noii secretari de stat în MAI.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă