29.5 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăDeputatul PSD Adrian Solomon o contrazice pe colega lui de partid, Lia...

Deputatul PSD Adrian Solomon o contrazice pe colega lui de partid, Lia Olguța Vasilescu: Ideea dublării salariilor este o greșeală de comunicare. Ce răspunde ministrul Muncii

UPDATE 20,25: Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, îi dă o replică lui Adrian Solomon, colegul ei de partid, care a contrazis-o în privința sistemului de creștere a salariilor bugetarilor.

"Ca sa fiu foarte clară, deși aveam senzația ca s-a înțeles și ca e logic: creșterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la suta in medie, sunt exact cum scrie in programul de guvernare, pe următorii 4 ani. Nu vom avea situații in care salariile sub 4000 lei, care se dublează, pe medie, sa depășească salariile care sunt acum in plata la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasa la alta", a scris Lia Olguța Vasilescu, luni seară, pe Facebook.


Preşedintele Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, Adrian Solomon (PSD), a declarat luni că promisiunea ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, referitoare la dublarea salariilor este probabil o greşeală de comunicare.

Adrian Solomon a precizat că programul de guvernare al PSD prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor.

"În programul de guvernare este scris foarte clar că în patru ani creşterea va fi de 46%. Asta cu dublarea nu ştiu de unde a ieşit, probabil este o greşeală de comunicare. Aveţi răbdare că va fi o chestiune sustenabilă şi nu va speria nici pe cei din mediul privat, nici pe bugetari. Pe programul de guvernare spune foarte clar că aceste grile vor fi la maximum prevăzut, unii au ajuns deja la maximum prevăzut. O parte au şi primit măririle, în administraţie s-au dat 20%, în alte domenii s-au dat 15%, poate că de la 1 iulie nu vor primi acele categorii, vor primi cei care nu au primit", a spus deputatul Adrian Solomon.

El a susţinut că o dublare a salariilor este realistă doar pentru cei cu salarii de până la 1.000 de lei net.

"Dacă vorbim de cei care au acum 1.000 de lei net probabil că dublarea va fi realistă, dar pentru cei care au peste 2.000 – 3.000 de lei va fi imposibil să o facem", a recunoscut deputatul Solomon.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avertizări de ploi abundente și vijelii, pentru aproape toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de ploi abundente şi vijelii, valabile în aproape toată ţara, până...
00:00:23

Rusia testează o rachetă de croazieră hipersonică Zircon

Rusia a declarat că a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon pe o distanță de aproximativ 625 de mile, a declarat...

Nicușor Dan a aflat unde a ajuns angajatul care a fugit cu documente din Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, noi detalii despre angajat său care a fost surprins fugind, acum 11 zile, cu documente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă