10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCurtea de Apel a decis că fosta șefă USR București, Roxana Wring,...

Curtea de Apel a decis că fosta șefă USR București, Roxana Wring, a colaborat cu Securitatea

Decizia magistraților de la Curtea de Apel, anunțată marți, 9 iunie 2020, a fost luată după ce Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care a solicitat instanței să constate calitatea de colaborator al Securităţii în cazul Roxanei Wring.

Roxana Wring, fostă candidată a USR pentru funcția de primar al unuia dintre sectoarele Capitalei, și-a anunțat demisia din USR la data de 9 octombrie 2019, după ce fusese acuzată că a colaborat cu Securitatea.

Roxana Wring a recunoscut că înainte de 1989 a fost angajată la ONT și a admis că directorul ONT ar fi putut colabora cu Securitatea, dar a susținut că ea, personal, n-a avut legături cu fosta poliție politică.

“Voi contesta decizia de astăzi a Curţii de Apel Bucureşti”, a anunțat, marți, printr-un mesaj postat pe internet, Roxana Wring.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă